Mainos

Lahden Leatherman-surmaaja tuomittiin murhasta

Lahden käräjäoikeus on tuominnut Jarmo Markus Aslak Salmen, 27, elinkaudeksi vankeuteen murhasta ja pahoinpitelystä. Salmi murhasi tutun miehen raa'asti pesäpallomailalla ja Leatherman-monitoimityökalulla asunnossa Lahdessa 15. toukokuuta.

Sekä Salmi että uhri olivat iltapäivällä tapahtuneen rikoksen tekohetkellä päissään.

Lisäksi oikeus tuomitsi 21-vuotiaan naisen ja 31-vuotiaan miehen kuolemantuottamuksesta sakkorangaistukseen. Salmi oli lähettänyt naisen matkapuhelimeen tekstiviestin, jossa luki: "Jokos mä saan tappaa ton."

Tähän kuolemantuottamuksesta tuomitut vastasivat yksissä tuumin: "Anna mennä vaan. Teet kaikille palveluksen."

Salmen viestiin "Nyt se maksaa taju kankaalla, vedänkö kurkun auki" he vastasivat: "Jos on pokkaa, niin tee se. Niin tekisin minäkin."

Pitkällisen ja sitkeän surmaamisen jälkeen Salmi soitti 112:een. Paikalle tulleet ensihoitajat yrittivät tuloksetta elvyttää uhria.

Kaksikon huolimattomuus vaikutti kuolemaan

Käräjätuomari Tarja Silfvenius lautakuntineen katsoi, että Salmelle lähettämillään viesteillä kaksikko osaltaan aiheutti huolimattomuudellaan uhrin kuoleman. Kaksikko sanoi oikeudessa, että kyse oli vain huumorista.

Irvokas viestinvaihto jatkui kuitenkin yhä ja sai entistä vastenmielisempiä piirteitä. Lopulta kaksikko lähti katsomaan, mistä oli kyse.

Kummallekin tuomittiin kuolemantuottamuksesta 80 päiväsakkoa. Sakkojen määrään vaikuttivat myös eräät pikkurikokset.

Salmi joutuu maksamaan erilaisia korvauksia uhrin omaisille ja kihlatulle sekä todistelu- ja muita kuluja valtiolle yhteensä 19 916 euroa.

Salmi tuomittiin myös 25. huhtikuuta Lahdessa tekemästään pahoinpitelystä. Hän löi toista miestä nyrkillä kasvoihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.