Lahden jääfarssi maksoi Pelicansille kovaa hintaa – kaksi suomalaisjoukkuetta pihalle CHL:ssä

Sekä Ilves että Pelicans tippuivat tiistaina jatkosta jääkiekon CHL-liigassa.

Ilves pelasi 2–2-tasapelin tshekkiläistä Pardubiceä vastaan. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä Pardubice oli vienyt viime viikon neljännesvälierien avaustaiston nimiinsä lukemin 3–1. Yhteismaalit menivät täten sille 5–3.

Pelicans lähti toiseen Vitkovice-otteluun 0–3-tappioasemasta Lahden farssi-iltaman jäljiltä. Pelicansille tuomittiin luovutustappio, kun Lahden Isku Areenan jää petti kesken taiston.

Pelicans tuli vahvasti Ostravassa käytyyn toiseen osaotteluun. Paine ei kuitenkaan välittynyt tulostaululle. 

Päinvastoin.

Vitkovice kasvatti johtoaan, kun Dominik Lakatos osui avauserän loppuhetkillä.

Pelicans sai pientä kiriä käyntiin kolmannessa erässä, kun Nathan Schnarr osui ylivoimalla. 

Tämä ei kuitenkaan riittänyt. Lahden jääfarssi maksoi Pelicansille kovaa hintaa, kun toinen osaottelu päättyi lukemiin 1–1.

Yhteismaalit menivät Vitkovicen hyväksi 4–1.

Suomalaiset kohtasivat omia haasteita myös Ruotsin maalla, kun Skellefteån ja Trinecin CHL-otteluun tuli äänekäs käänne. Suomalaiset päätuomarit Joonas Kova ja Mikko Kaukokari saivat huuli pyöreänä ihmetellä, kun palohälytys tyhjensi koko paikallisen hallin.

Ottelua pystyttiin jatkamaan tovin odottelun jälkeen. Skellefteå eteni lopulta jatkoon, kun se oli parempi toisessa osaottelussa lukemin 5–2. Yhteismaalit menivät sille 8–6.

Päivän iloisimmat CHL-suomalaiset löytyivät Växjön suunnalta, kun Kalle Kossilan ja Emil Larmin edustama ruotsalaisjoukkue eteni CHL:n puolivälieriin. Växjö pelasi tiistaina 3–3-tasapelin saksalaista Ingolstadtia vastaan. Yhteismaalit menivät Växjön hyväksi 7–4.

Suomalaisjoukkueiden jatkohaaveet ovat nyt täysin Rauman Lukon varassa. Lukko pelasi viime viikon avaustaistossa 2–2-tasapelin itävaltalaista Innsbruckia vastaan. Joukkueiden ratkaiseva kamppailu pelataan huomenna keskiviikkona Raumalla.

Lue myös:

    Uusimmat