Lähde: Toni Söderholm hyppää Saksan maajoukkueen päävalmentajaksi

Toni Söderholmista tulee Saksan jääkiekkomaajoukkueen uusi päävalmentaja, uutisoi tietojensa pohjalta saksalaismedia Eishockey News

Saksa on etsinyt Marco Sturmille seuraajaa maajoukkueensa peräsimeen. Eishockey Newsin mukaan haku on nyt valmis ja Söderholm, 40, hyppää ruoriin.

Sivuston tietojen mukaan Saksan apuvalmentajana jatkaisi Matt McIlvaine, joka oli apuluotsaamassa Saksaa tänä vuonna olympiahopeaan. 

Sujuvaa saksaa puhuva Söderholm toimii tätä nykyä saksalaisseura SC Riesserseen päävalmentajana. Seura pelaa Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Söderholm luotsaa Riesserseetä toista kauttaan. Hän päätti pelaajauransa Saksan DEL-liigassa EHC Red Bull Münchenissä kauteen 2015–2016 ja toimi heti seuraavalla kaudella seurassa kehitysvalmentajan nimikkeellä. Söderholm operoi tehtävässä myös viime kaudella, samalla kun hän aloitti SC Riesserseen päävalmentajana.

Söderholm on lisäksi tällä kaudella toiminut Saksan alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen apuvalmentajana. Söderholm oli samassa tehtävässä myös 2016–2017, jolloin hän apuvalmensi niin ikään Saksan alle 19-vuotiaiden maajoukkuetta.

Pelaajauraltaan Söderholm muistetaan varsinkin HIFK:sta, jossa hän voiitti Suomen mestaruuden kaudella 2010–2011. MM-hopeaa Söderholm saavutti Leijonissa keväällä 2007.

Videolla juttua Leijonien ja Tshekin EHT-kohtaamisesta:


Lue myös:

    Uusimmat