F1-tallikauppa oikeuteen – kohdeltiinko venäläisiä väärin?

Formula ykkösten Force India-tallin omistajavaihdosta käsitellään vielä Lontoon korkeimmassa oikeudessa. Venäläisyhtiö Uralkalin mielestä kauppaprosessi ei mennyt juridisesti oikein.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Venäjän GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Venäjän GP klo 14.00, ennakkotunnelmat klo 12.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Force Indian rahat loppuivat kesällä. Uralkali oli jo ostamassa tallia intialaisliikemies Vijay Mallyalta, kun tallin kuljettaja Sergio Perez jättikin Force Indiasta konkurssihakemuksen.

Force India siirtyi ulosottoviranomaisten haltuun, jotka kauppasivat tallin kanadalaismiljardööri Lawrence Strollin johtamalle sijoittajaryhmälle. Myös Uralkali oli jättänyt ulosottoviranomaisille tarjouksen, joka yhtiön mukaan oli Strollin ryhmän tarjousta merkittävästi suurempi.

Uralkali onkin tehnyt kauppaprosessista kanteen. Jos Uralkali voittaa oikeusjutun, mitätöityy Force Indian kauppaprosessi Strollin sijoittajaryhmälle.

– Uralkalin tarjouksesta huolimatta, joka mielestämme oli paras pöydällä, päättivät ulosottoviranomaiset tehdä sopimuksen toisen tarjoajan kanssa, eivätkä he edes ottaneet yhteyttä Uralkaliin tarjouksen tiimoilta uudelleen, Uralkalin tiedotteessa ilmoitetaan.

Uralkali syyttää ulosottoviranomaisia vääristelystä ja avoimuuden puutteesta tarjousprosessissa. Yhtiö väittää, ettei Strollin sijoittajaryhmän tarjous kyennyt saavuttamaan myyntituottojen maksimointia luotonantajien, osakkeenomistajien ja muiden sidosryhmien hyväksi.


Uralkalin tarjous olisi yhtiön arvion mukaan johtanut siihen, että Force India -yrityksen (Orange India Holdings Sarl) ainoa osakkeenomistaja olisi voinut saada huomattavan määrän velkojien takaisinmaksua. Ulosottoviranomaisten selvitystyön kustannuksetkin olisi katettu.

Uralkalin taustalla vaikuttaa venäläisliikemies Dmitri Mazepin, jonka poika Nikita Mazepin kisaa GP3-sarjassa. Jos Uralkalin tarjous olisi hyväksytty, olisi Force India siirtynyt venäläisomistukseen ja Nikita Mazepin olisi todennäköisesti päässyt kisaamaan tallissa ensi kaudella.

Perez ei halunnut kaupan toteutuvan. Hänellä oli saatavia Force Indialta miljoonien edestä, mutta konkurssihakemuksellaan hän halusi vaikuttaa itselleen mieleiseen omistajavaihdokseen ja pelata Mallyan sekä venäläiset ulos.



Lue myös:

    Uusimmat