Sebastian Vettel Red Bullille? Ossi Oikarinen näkee jo kolkuttelevan skenaarion – "Erinomainen valinta"

F1-tallia syytetään Mercedeksen auton kopioinnista – Ossi Oikarinen perkaa studiossa kisaviikonlopun kuumimmat puheenaiheet 19:30
Ossi Oikarinen arvioi Sebastian Vettelin mahdollisuuksia palata Red Bullille ja perkaa myös F1-maailman muut kuumat puheenaiheet.

F1-huhuissa on pyörinyt viime ajat skenaario, jossa Ferrarin tämän kauden jälkeen jättävä Sebastian Vettel palaisi Red Bullille. C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen näkee, ettei nykyinen jama riitä Red Bullille pidemmän päälle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bullin selkeänä ykköshärkänä sarvia heiluttaa Max Verstappen, jonka kanssa Red Bull solmi tammikuussa pitkän, kauden 2023 loppuun saakka ulottuvan jatkosopimuksen. Thaikuski Alexander Albonin esitykset eivät sen sijaan ole toistaiseksi liiemmälti hurraa-huutoja aiheuttaneet.

– Red Bullin kannalta Vettel olisi erinomainen valinta, mutta Verstappenin kannalta ei välttämättä se paras mahdollinen valinta, jos tallikaveriksi tulee sellainen kuski, joka vie huomiota ja fokusta ja alkaa sisäinen kilpailu, Oikarinen sanoi MTV Uutiset Livessä.

Vettelin alla olleen Ferrarin vauhti on ollut tällä kaudella täysin kateissa. Red Bull on kuitenkin ollut kelpo vedossa, mutta Oikarinen analysoi, ettei Albonin vauhti ole ollut kauden alussa "missään tapauksessa hyvää", vaan välttävää.

– Kyllä Red Bullin autolla pitäisi mennä lujempaa. Jos tämä trendi jatkuu, eli koko ajan ollaan noin reilusti Verstappenia jäljessä, kyllä Red Bullilla pitää ruveta miettimään, että hetkinen, mitäs tässä tehdään.

"Otetaanko julkisuushyöty irti?"

Mercedes on ollut kauden alussa selkeä ykköstalli: voiton mieheen ovat napanneet sekä Valtteri Bottas että Lewis Hamilton. Oikarinen miettii tilannetta, jossa Red Bullin auto olisi Mercedeksen tasolla ja korostaa, että mestaruuteen ei siinä kohtaa riitä, että "toinen kuski ajaa sijoille ynnä muut".

– Silloin ei voida voittaa MM:ää, vaan on kakkospysti tiedossa. Siinä vaiheessa Red Bullin on tehtävä näitä päätöksiä. On mietittävä, mikä on juniorikuskien asema. Tuodaanko sellainen kaveri, josta tiedetään, että hän pystyy toimimaan täällä? Otetaanko julkisuushyöty Vettelistä irti? Siinä on aika isoja kysymyksiä, joita minun ei onneksi tarvitse miettiä tallipäällikköpuolella.

Oikarinen kuitenkin kertaa, että hänen mielestään Vettel olisi hyvä vaihtoehto Red Bullille. Hän myös näkee yhtä lailla Red Bullin kelpo vaihtoehtona Vettelille. Saksalaiskuski voitti tallissa 2010-luvun alussa neljä maailmanmestaruuttaan.

– Heillä on kilpailukykyinen auto ja tiimi on tuttu. Hän ei välttämättä pysty lyömään heti kampoihin Verstappenille, vaan voi olla, että hän joutuisi olemaan kokeneempi kuljettaja, joka ajaa Verstappenin vanavedessä. Luotettava kuljettaja hän on kuitenkin yleisellä tasolla ja voittanut mestaruuksia siellä.

– On se parempi kuin istua vuosi Keski-Suomessa kalastamassa. Ei mitään Keski-Suomea vastaan, mutta siitä huolimatta: jos haluaa aktiivinen olla tuossa urheilulajissa, parempi se on olla ajamassa kuin istuskella mökillä, Oikarinen viittaa myös Vettelin viihtymiseen Suomessa.

"Monta mutkaa matkassa"

Vettelin Red Bull -siirron tiellä on kuitenkin oleellisia esteitä. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner jo sanoi, ettei talli pysty valitettavasti toteuttamaan nelinkertaisen maailmanmestarin paluuta.

Merkkittävä kanto kaskessa on, että Red Bullin osake-enemmistö (51%) on thaikuski Albonia talliin ajaneen thaimaalaisen Yoovidhyanin perheen omistuksessa.

– Se on yksi ongelma. Toinen ongelma on Verstappen. Jos Verstappen ja hänen taustajoukkonsa sanovat Vettelistä, että tämä ei ole hyvä juttu, sieltäkin tulee ongelmia. Kyllä siinä on vielä monta, monta mutkaa matkassa ennen kuin tarvitsee sopimuspaperin mustetta kuivatella, Oikarinen arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat