Lähde: NHL-seura hyllytti Ilja Kovaltshukin! Venäläistähti mystisen kohun keskellä

Suomalaisille kiekkoseuraajille tuttu venäläistähtihyökkääjä Ilja Kovaltshuk pyörii nyt hyvin mystisen kohun keskellä. Kovaltshukista levisi ilmoille viesti, jonka mukaan Los Angeles Kings olisi hyllyttänyt hänet seuran pelitoiminnan ulkopuolelle.

Kohun taustalla on Sportsnetin NHL-luottotoimittajan Elliotte Friedmanin jakama päivitys.

– Kings on ilmoittanut Kovaltshukille, että hän on sivussa joukkueen kokoonpanosta tulevina aikoina. Hän saa harjoitella seuran mukana, mutta hän ei pelaa, Friedman kertoi.

36-vuotias Kovaltshuk on iskenyt tällä kaudella 17 ottelussa tehot 3+6=9. Hän on joukkueensa kolmanneksi tehokkain hyökkääjä. Näin ollen pelilliset syyt eivät välttämättä selitä koko taustaa.

Kingsin GM:n Rob Blaken mukaan Kovaltshuk jäi terveenä sivuun joukkueen kokoonpanosta yön kierroksen ottelusta Minnesota Wildia vastaan. Blake ei kuitenkaan avannut yhtään sen tarkemmin sitä, mikä Kovaltshukin tilanne on tulevaisuutta ajatellen.

Kovalchuk palasi viime syksynä NHL:ään viiden KHL:ssä vietetyn vuoden jälkeen. Paluu ei ole lähtenyt aivan ruusuisasti liikkeelle. Viime kaudella Kovaltshuk jäi 64 ottelussa 34 (16+18) tehopisteeseen.

NHL-uransa alkuvaiheilla Kovaltshuk kuului aivan sarjan tähtipelaajien joukkoon. Kovaltshuk on voittanut muun muassa NHL:n parhaalle maalintekijälle jaettavan Maurice Richard Trophyn (kausi 2003-04).

Maajoukkueessa Kovaltshuk on juhlinut olympia- ja MM-kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat