Lähde: Carolinan suomalaisarmeija kasvaa – yllätysnimi tarttui haaviin

NHL-jääkiekkoseura Carolina Hurricanesin suomalaisosasto kasvaa entisestään, sikäli kuin TSN:n toimittajaa Brennan Klakia on uskominen. Klak raportoi Twitterissä Hurricanesin solmineen sopimuksen puolustaja Alex Lintuniemen kanssa.

Suurelle yleisölle tuntematon Lintuniemi, 23, kuului edellisinä kausina Los Angeles Kingsin organisaatioon, mutta NHL:ssä hän ei ole vielä pelannut. Lintuniemi tahkosi viimeiset kolme sesonkia AHL:ää Kingsin farmiseurassa Ontario Reignissä.

Kuluneella kaudella Lintuniemi summasi 67 AHL:n runkosarjaotteluun pisteet 2+23=25. Suomalaispuolustajan tehotilasto oli ruma -30.

Kaikkiaan Lintuniemi on pelannut AHL:ssä 176 runkosarjaottelua tehoin 8+52=60 ja 9 pudotuspelikoitosta pistein 0+2=2. Lintuniemestä tuli heinäkuun 1. päivänä vapaa pelaaja, kun Kings ei tarjonnut hänelle jatkoa.

Carolinassa on jo ennestään vahva suomalaisedustus. Seura hankki vastikään hyökkäykseensä Erik Haulan, minkä lisäksi hyökkääjät Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Saku Mäenalanen ja Janne Kuokkanen edustivat Hurricanesia viime kaudella. Heistä Teräväinen ja Kuokkanen ovat jo solmineet seuran kanssa jatkoa, kun taas Ahon ja Mäenalasen kohdalla ensi kauden osoite ei ole vielä varmistunut.

Lue myös:

    Uusimmat