Laattapisteen puhdistusvinkit joulusiivoukseen

Joulu lähestyy, ja sen mukana stressi lahjaostoksista, jouluruuista ja joulusiivouksesta. Jokainen haluaa näyttää vieraille vain parhaan puolen kodistaan, joten suursiivous on paikallaan.

Mutta miten saat kodin laattapinnat oikeasti puhtaiksi? Tavalliset pesuaineet eivät aina tehoa, koska niitä käytetään väärissä yhteyksissä. Laattapisteen valikoimasta löytyy Fila-tuoteperhe, joka on erikoistunut laattapintojen puhdistukseen. Laattapisteen vinkeillä saat pinnat pysymään puhtaampina ja hygieenisempinä pidempään.

1. Suursiivous ennen joulua – pinttyneen lian poisto

Joulusiivouksen tarkoitus on hävittää pinttynyt lika, jotta koti olisi oikeasti puhdas joulua ja vieraita varten. Laattapiste suosittelee Fila PS/87 -puhdistusainetta pinttyneen lian poistamiseen. Se tehoaa erityisesti rasvaiseen likaan, kuten shampoo- ja pesuainetahroihin.

2. Käyttöönottopesu

Useinkaan käyttöönottopuhdistusta ei ole tehty remontin jälkeen. Laastijäämät eivät lähde vedellä, vaan laatoituksille on suositeltavaa tehdä käyttöönottopesu, jolla poistetaan rakennusaikainen lika ja sementtipohjaisten kiinnitys- ja saumauslaastien jäämät.

Jos käyttöönottopesua ei ole tehty heti remontin jälkeen, voit myös pestä pinnat jälkikäteen, sillä pesun voi suorittaa myös jo käytössä oleville laattapinoille. Tarkoitukseen soveltuu erinomaisesti happopohjainen Deterdek-pesuaine.

Detertek on tehokas aine, joka ei vahingoita esim. metallipintoja. Aineen teho perustuu fosforihappoon, eikä suolahappoon, kuten useissa muissa vastaavanlaisissa aineissa.

3. Viikoittainen pesu jatkossa

Kun olet saanut suursiivouksen tehtyä, et varmastikaan halua enää likaisia laattapintoja kotiisi. Laattapintojen normaaliin viikoittaiseen pesuun voit käyttää FilaCleaner-puhdistusainetta, jonka ansiosta suursiivoukset jäävät historiaan.

FilaCleaner ei jätä saippuajäämiä kuivumaan tahmeaksi, uudelleen helposti likaa kerääväksi pinnaksi laatoitukseen. Suursiivousta ei siis tarvitse tehdä, koska pinnat pysyvät oikeasti puhtaina pienemmällä vaivalla.

Puhdistusaine on riittoisa: litran pullolla saat jopa 200 litraa valmista ainetta. Vaihtamalla tavalliset pesuaineet FilaCleaneriin säästät siis myös selvää rahaa.

Lisätietoja puhdistustuotteista Laattapiste Collection myymälöistä.

Myymälöiden yhteystiedot osoitteestawww.laattapiste.fi/myymalatTeksti: Laattapiste

Kuvat: Laattapiste, Shutterstock

Artikkelin tarjoaa:
Laattapiste

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja