Lääkkeistä ja alkoholista päihtynyt nainen ajoi 3-vuotias kyydissä rekkaa kohti Loviisassa – oikeus tuomitsi neljäksi vuodeksi vankilaan

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 35-vuotiaan naisen neljäksi vuodeksi vankilaan, sillä hän yritti tappaa kolmevuotiaan lapsensa Loviisassa syksyllä 2017.

Nainen ohjasi lääkkeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena henkilöautonsa vastaantulijoiden kaistalle rekkaa päin.

– Käräjäoikeus katsoo, että nainen on tahallaan yrittänyt tappaa lapsensa, tuomiossa todetaan.

Oikeuden mukaan naisen autolla oli vauhtia noin 100 kilometriä tunnissa ja rekalla noin 80 kilometriä tunnissa.

Nähdessään lähestyvän henkilöauton rekkaa kuljettanut mies ohjasi rekan mahdollisimman pitkälle oikeaan laitaan, ja naisen auto törmäsi rekan vasempaan kulmaan ja kylkeen. Naisen auto jatkoi matkaa ja törmäsi vielä rekan perässä tulleen auton kylkeen.

Nainen tuomittiin tapon yrityksestä, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Taustalla huoltajuusriita – oikeus oli hiljattain antanut tapaamisoikeuden isälle

Naisen ja lapsen isän välit olivat huonot ja he riitelivät lapsen huoltajuudesta. Käräjäoikeus oli kolme päivää ennen tapahtunutta velvoittanut äidin sakon uhalla sallimaan lapsen ja isän väliset tapaamiset.

Nainen oli onnettomuusiltana hakenut lapsen tämän isältä. Tapaamispaikalta nainen ajoi lapsi kyydissä huoltoasemalle, missä hän istui autossa noin tunnin ja otti muun muassa vahvaa kipulääkettä. Hän lähti ajamaan huoltoasemalta ja pysähtyi hetken päästä juomaan viinaa.

Nainen myönsi lääkkeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena ajamisen.

Hän kuitenkin kiisti yrittäneensä tappaa lapsensa. Naisen mukaan kyseessä oli onnettomuus. Kirjallisessa vastauksessa nainen väitti, että isä oli tehnyt tutkintapyynnön saadakseen lapsen huoltajuuden kokonaan itselleen.

STT ei julkaise naisen nimeä uhrin yksityisyyden suojelemiseksi. 

Lue myös:

    Uusimmat