Mainos

Lääkefirmat hamstraavat insuliinia brexitin varalta – lauttaliikenne Britanniaan kiihtyy kuljetusten kasvaessa

Britanniassa lääkefirmat ovat joutuneet uudistamaan toimitusketjujaan, jotta maan EU-ero, brexit, ei aiheuttaisi ongelmia insuliinin jakelussa, uutisoi Reuters.

8:45
Suomalaistenkin kauppojen hyllyiltä katoaa tavaraa, jos kova brexit toteutuu. Katso video!

Britanniassa on noin miljoona diabeetikkoa, ja suurin osa insuliinista tuodaan Britanniaan ulkomailta.

Suurimmat insuliinin tuojat Britanniaan ovat Novo Nordisk, Sanofi ja Elli Lilly. Kaikki kolme yritystä ovat ilmoittaneet varautuvansa sopimuksettomaan EU-eroon kasvattamalla insuliinivarastojaan.

Sopimukseton brexit johtaisi arvioiden mukaan tullitarkastuksiin Britannian rajalla ja pitkiin viivästyksiin maan suurimmissa satamissa Doverissa ja Folkestonessa.

Tanskalainen Novo Nordisk kertoo, että sen varastot riittävät 18 viikoksi. Kahdella muulla yrityksellä on yhtä suuret määrät.

Sekä Novo Nordisk että Sanofi ovat lisänneet lauttakapasiteettiaan, jotta ne voivat välttyä häiriöiltä Doverin pääsatamassa. Yritykset ovat samalla selvittäneet, kuinka kauan insuliinia voidaan pitää lämpötilasäädetyissä kuorma-autoissa

Ranskalainen lääkefirma Sanofi on jakanut Britannian ja Irlannin toimitusketjut estääkseen ongelmien leviämisen Irlantiin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja