Lääkärit vastaavat terveyskysymyksiin: Mitä instrumentteja leikkauspotilaiden sisään jää?

Oletko koskaan miettinyt, tuleeko suklaan syömisestä oikeasti finnejä, tai jääkö leikkauspotilaiden sisään leikkausinstrumentteja? Lääkärit oikaisevat ja paljastavat omituisia asioita terveydestä.

Kirjailija David Haviland julkaisi vastikään "Weird and wonderful health trivia"–nimisen kirjan, jossa vastataan kummallisimpiin ja omituisimpiin faktoihin lääketieteen parista.

Tuleeko suklaasta finnejä?

Ei ole lainkaan todistettua, että suklaa tai pikaruoka voisivat aiheuttaa aknea. Ainoat ruoka-aineet, jotka on yhdistetty finneihin ovat maito ja tuotteet, joilla on korkea glykeeminen indeksi. Asiantuntijat kuitenkin uskovat, että suurin finnien riskitekijä on androgeeni-niminen hormoni, joka saa talirauhaset erittämään enemmän talia.

Onko potilaan sisään jäänyt koskaan leikkausinstrumentteja?

Kirurgit käyttävät tavallisessa leikkausoperaatiossa noin 300 eri välinettä, ja haastavammassa leikkauksessa välineitä voi olla jopa 600 erilaista. Potilaiden sisältä on löydetty ainakin skalpelleja, pihtejä, saksia, pyyhkeitä ja lastoja.

Kuinka montaa prosenttia käytämme aivoistamme?

Yleisimmin uskottu myytti on, että käytämme aivokapasiteetistamme vai kymmentä prosenttia. Myös itse Albert Einstein väitti samaa, ja ihmiset alkoivat uskoa, että kyseessä on tieteellinen tosiasia. Tutkimuksissa on kuitenkin selvinnyt, että käytämme todellisuudessa kaikkia aivojemme osia.

Kuinka kauan elimistöllä kestää sulattaa nielaistu purukumi?

Tavallinen purukumi ei sula elimistössä ollenkaan, sillä sen valmistuksessa on käytetty myös auton renkaissa käytettävää materiaalia. Sulamaton purukumi poistuu kuitenkin elimistöstä luonnollista kautta.

Voiko ihmisille kasvaa sarvet?

Kyllä voi, sillä on olemassa erittäin harvinainen, cornu cutaneum–niminen sairaus, jossa sarvia voi kasvaa käsistä sekä päästä. Sarvien koostumus on keratiinia, samaa ainetta, josta myös kynnet ja hiukset kasvavat. Taudista kärsiviä potilaita on yleensä ohjeistettu poistattamaan sarvet.

Mitä hyötyä E-vitamiinista on?

Kukaan ei todellisuudessa tiedä vastausta tähän, vaikka vitamiinia esiintyy monissa erilaisissa ruoissa aina kananmunista pinaattiin. Kuitenkin suurten E-vitamiinimäärien nauttimisen on todistettu aiheuttavan sydänongelmia.

(MTV3)
Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja