Mainos

Nato: Saatoimme pommittaa sairaalaa Afganistanissa – 9 työntekijää kuollut

Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaalaa on pommitettu yöllä Afganistanissa.

Järjestön edustajan mukaan yhdeksän sen työntekijää on kuollut. Lisäksi 30 työntekijän olinpaikasta ei ole saatu tietoa. Iskussa haavoittuneita on ilmeisesti kymmeniä.

Sotilasliitto Naton edustaja on myöntänyt, että Kunduzin kaupungissa sijaitseva sairaala saattoi kärsiä tuhoja Yhdysvaltain joukkojen ilmaiskun takia. Nato kertoo tehneensä alueella samoihin aikoihin ilmaiskun "sen joukkoja uhanneita vastaan".

Sairaala sijaitsee Afganistanissa Kunduzin kaupungissa. Sairaala tuhoutui pommituksessa osittain.

Lääkärit ilman rajoja -järjestö sanoo olevansa syvästi järkyttynyt sairaalaan kohdistuneesta hyökkäyksestä. Pommitus on järjestön mukaan kova isku alueen sairaanhoidolle.

Kunduzin alueella on käyty taisteluita viimeksi kuluneen viikon aikana sen jälkeen, kun Taleban-joukot valtasivat kaupungin. Valtaus jäi lyhytaikaiseksi, mutta taistelut Afganistanin joukkojen ja Talebanien välillä ovat jatkuneet.

Lääkärijärjestö on kuvaillut sairaalaansa osunutta iskua "ilmahyökkäykseksi". Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, osuiko sairaalaan Afganistanin joukkojen vai Yhdysvaltain armeijan ammus.

Nato myöntää saattaneensa pommittaa sairaalaa

Sotilasliitto Naton edustaja myöntää, että Afganistanissa sairaalaan osunut pommi saattoi olla peräisin Yhdysvaltain joukkojen ilmaiskusta. 

Nato kertoo tehneensä alueella samoihin aikoihin ilmaiskun.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.