Mainos

Lääkäreiden avustusjärjestö vetäytyy Kunduzista Naton pommituksen vuoksi

Lääkärit ilman rajoja -järjestö ilmoittaa vetäneensä henkilökuntansa pois afganistanilaisesta Kunduzista, jossa se on vastannut alueen ainoan sairaalan toiminnasta.  

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kertoo olevansa erittäin pahoillaan afganistanilaiseen sairaalaan osuneesta ilmaiskusta.  

Yhdysvaltain johtamien joukkojen iskun epäillään osuneen sairaalaan Kunduzissa maan pohjoisosassa eilen. Iskussa kuoli 19 ihmistä, joukossa kolme lasta. Lisäksi iskuissa haavoittui yli 30 ihmistä. Sairaala oli Lääkärit ilman rajoja -järjestön pyörittämä.  

Obama kertoi Yhdysvaltojen käynnistäneen tutkinnan asiasta. YK:n mukaan kyseessä voi olla sotarikos. Se on vaatinut asiasta puolueetonta tutkintaa.

Sairaalan sijainti oli joukkojen tiedossa

Lääkärit ilman rajoja -järjestö kertoo ottaneensa yhteyttä Naton edustajiin Kabulissa, kun pommitukset käynnistyivät. Tästä huolimatta pommitukset jatkuivat lähes tunnin verran.  

Järjestön mukaan se on myös kertonut sairaalan sijainnin useasti niin Afganistanin kuin Yhdysvaltojen joukoille, jotta ne osaisivat välttää sairaalaa iskuja tehdessään.  

Yhdysvallat on myöntänyt tehneensä ilmaiskun sairaalan läheisyydessä, kun se iski ääriliike Talebania vastaan. Afganistanin puolustusministeriön mukaan Taleban olisi käyttänyt sairaalaa ihmiskilpenä taisteluissa.  

Afganistanin tilanne ei ole ottanut rauhoittuakseen. Ääriliike Taleban on myös viime aikoina tehnyt jälleen iskuja. Viime viikolla se onnistui valtaamaan osia Kunduzista, mitä pidettiin merkittävänä voittona järjestölle.  

Afganistanin armeija onnistui kuitenkin tällä viikolla valtaamaan takaisin kaupungin keskeiset osat.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.