Lääkäriopiskelijoiden kohtalo oli vain yksi monista tarinoista, joita MTV:n toimittaja kuuli Afganistanin rajalla – sitten miehiltä tuli viesti, joka toi toivoa

2:12
MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen kertoo Afganistanin rajalla kohtaamiensa lääkäriopiskelijoiden kohtalosta – katso tästä.

MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen vietti Afganistanin rajalla Pakistanissa noin viikon verran seuraten, minkälaista liikehdintää Talebanin nousu valtaan Afganistanissa siellä aiheuttaa. Viikon aikana Nurminen ehti kuulla useiden ihmisten tarinoita kriisitilanteessa.

– Aivan erityisesti kiinnostavat ihmisten tarinat tässä inhimillisessä tragediassa.  

Nurminen kertoo tavanneensa perheitä ja ihmisiä, jotka olivat kulkeneet rajan yli Afganistanista Pakistaniin jalan, hevosella tai liftaamalla.

– He olivat hakeutuneet jo vakiintuneille pakolaisleireille, ja heillä oli perusteltuja pelkoja siitä, että heitä tultaisiiin vainoamaan, sillä heillä oli Afganistanin kaatuneelle hallitukselle työskennelleitä sukulaisia.

Rajanylitystä vain tietyin ehdoin

Nurmisen mukaan Afganistanin ja Pakistanin rajalla ongelmia aiheutti se, että rajan ylitys ei tällä hetkellä rajamuodollisuuksien ja tullikäytäntöjen takia onnistu muuten kun kotimaahansa palaaville. 

Näin ollen siis pakistanilainen ei saanut ylittää rajaa mennäkseen Afganistaniin ja toisin päin. 

– Jotkut olisivat halunneet mennä rajan toiselle puolelle esimerkiksi hautaamaan sukulaisiaan, Nurminen kertaa tapahtumia.

Monet opiskelijat eivät päässeet omiin, naapurimaassa sijaitseviin opinahjoihinsa. Nurminen kohtasi rajalla pakistanilaisen lääkäriopiskelijajoukon. Katso ylläolevalta videolta heidän tarinansa Nurmisen kertomana. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja