Mainos

Lääkäriliitto: Vahvat oluet kuuluvat Alkoon

3:27

Lääkäriliitto vastustaa vahvojen oluiden tuomista vähittäiskauppoihin. Liitto sanoo kannanotossaan, ettei normien purkua tule aloittaa alkoholin vapauttamisella.

Alkoholin myynnin vapauttamisesta seuraisi lisää kärsimystä, sairautta ja kuolemia, Lääkäriliitto varoittaa.

Alkoholin grammamääräinen myynti on suorassa suhteessa sen aiheuttamiin terveysongelmiin. Alkoholiperäinen tauti tai tapaturmainen alkoholimyrkytys on viime vuosina noussut suomalaisten työikäisten miesten ja naisten yleisimmäksi kuolinsyyksi, liitto sanoo.

– Turvavyön käyttöpakko ja moottoripyöräilijän kypäräpakko ovat yhteiskunnan keinoja pelastaa elämää rajoittamalla yksilön vapautta. Näin on myös alkoholin myynti vain sitä varten perustetuissa kaupoissa, sanoi Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve.

Liiton mielestä Suomessa on jatkettava ponnisteluja alkoholin kulutuksen vähentämiseksi. Se toteutuu tehokkaimmin vaikuttamalla sen hintaan, saatavuuteen ja markkinointiin.

– Lääkärit ovat keskeisiä toimijoita torjuttaessa ja tunnistettaessa alkoholin aiheuttamaa sairautta ja kärsimystä yhteiskunnassa. Lääkärien ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten työ ei voi onnistua, jos koko yhteiskunta ei yhdessä toimi asian hyväksi, Pälve sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.