Mainos

Lääkärilehti: Sairasta kolmeviikkoista vauvaa ei otettu hoitoon Helsingissä

Helsinkiläinen terveysasema kieltäytyi ottamasta hoitoon vakavasti sairastunutta kolmiviikkoista vauvaa oleskeluluvan puuttumisen takia, kirjoittaa Lääkärilehti.

Englantia puhuvat vanhemmat olivat vieneet lapsensa kotinsa lähellä sijaitsevalle terveysasemalle, mutta apua ei ollut annettu.

– Perheen isä kertoi, ettei heitä otettu vastaan, koska vauvalla ei ole oleskelulupaa. Oletan, että kukaan ei ollut vilkaissutkaan lasta, HYKS:n Lastenklinikan lastenlääkäri Tea Nieminen sanoo Lääkärilehdessä.

Lapsi päätyi Niemisen hoitoon yksityisvastaanotolla. Vauvalla oli vakava hengitysvaikeus ja hänet siirrettiin kolmeksi vuorokaudeksi ylipainehoitoon Lastenklinikalle.

Niemisen mukaan terveyskeskuksessa on tehty karkea virhe.

– Jokainen akuutisti sairastunut on oikeutettu saamaan ensiapuluontoista välitöntä hoitoa kansallisuudesta riippumatta. Lisäksi ymmärtääkseni lapset ja raskaana olevat naiset tulee hoitaa riippumatta siitä, millä statuksella he Suomessa ovat, Nieminen painottaa Lääkärilehdessä.

Hallintoylilääkäri Jukka Pellinen painottaa Lääkärilehdessä, että kiireellinen hoito on aina annettava. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto on kesän aikana muistuttanut henkilökuntaansa ohjeistuksesta, jonka mukaan ulkomaalaisilta asiakkailta pitäisi pyytää oleskelulupaa nähtäväksi. Pellisen mukaan ohjeistus liittyy laskutukseen, ei hoitoon pääsyyn.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.