Mainos

Sairaalan päivystyksessä pompotellun Viviana-vauvan äiti: ”Viemme jutun eteenpäin”

Stafylokokki-bakteerin aiheuttaman iho-infektion vuoksi kärsinyt Viviána-tyttö voi nyt hyvin, kertoo tytön äiti MTV:n uutisille.

Reilu viikko sitten tilanne oli vielä toisin, kun vauvan vanhemmat Alisa Koskela ja Tapio Koivula yrittivät saada apua tyttärensä vakavaan tilaan Kuusankosken terveysasemalta. Kertomansa mukaan he joutuivat ensin jonottamaan pääsyä vastaanotolle useita tunteja. Vielä tuolloinkaan iho-oikeista kärsinyt lapsi ei saanut asianmukaista hoitoa, vaan perhe lähetettiin kotiin, kertovat vanhemmat.

Myöhemmin tytön tila todettiin vakavaksi, ja tämä päätyi sairaalaan useaksi päiväksi.

Perhe kokee tulleensa kohdelluksi epäasianmukaisesti.

Kouvolan kaupunki teki selvityksen vauvan kohtelusta Pohjois-Kymen sairaalassa. Selvityksen mukaan päivystyksen resurssit ovat olleet riittävät kyseisenä päivänä. MTV haastatteli kaupungin terveysjohtaja Kari Kristeriä, joka kommentoi kyseisen päivän tilannetta.

– Mitään huolimattomuuteen viittaavaa tilannetta ei ole ollut, toteaa Kristeri antamassaan haastattelussa.

Lapsen vanhemmat pitivät Pohjois-Kymen sairaalan selvitystä naurettavana ja aikovatkin nyt jatkotoimenpiteisiin sairaalaa kohtaan.

– Tarkkailimme selvitystä ja mieheni nauroi sille. Selvityksen odotusaikojen keskiarvot eivät pitäneet paikkaansa. En tiedä mistä he repivät niitä. Tästä tehdään virallinen tilanneraportti, mikä lähetetään potilasasiamiehelle tutkittavaksi, Koskela kertoo.

Vauvalla on nyt kaikki hyvin

Hengenvaarallisesta tilanteesta selvinnyt tyttövauva on päässyt kotiin ja voi hyvin.

– Nyt on iloinen ja virkeä tyttö. Ihan erilainen kuin kipeänä. Jaksaa keskittyä leikkeihin ja häneltä on alkanut tulla jo selkeitä vaatimuksiakin, vauvan äiti kertoi perheen kuulumisia.

Sairaala on kertonut muuttavansa toimintamallejaan Viviánan tapauksen myötä. Terveysjohtajan mukaan muutoksia on tulossa ainakin odotusaikaan, sekä säännöllisen asiakaspalautteen lisäämiseen. Vanhemmat iloitsevat uusista muutoksista.

– On hienoa, että me olemme pystyneet vaikuttamaan tähän. Ihmiset ovat tulleet kertomaan vastaavanlaisista tilanteista terveyskeskuksen kanssa. Emme ole yksittäistapaus, Koskela toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.