Mainos

Lääkäri: "Puukoniskut on tehty tappotarkoituksella" – MTV vieraili osastolla, jossa Turun uhreja on hoidettu ja leikattu

4:27

Turun uhrien vammat osoittavat, että puukoniskut tehtiin tappotarkoituksella, arvioi Turun yliopistollisen sairaalan traumojenhoidon vastuualuejohtaja Kari Isotalo.

– Iskun voimaa on vaikea arvioida, mutta kyllä nämä kaikki vammat ovat olleet sellaisia, että ne ovat potentiaalisesti hengenvaarallisia. Tappotarkoituksessa, Isotalo arvioi MTV Uutisten haastattelussa.

Isotalon mukaan sivullisten toiminta saattoi pelastaa useamman ihmisen hengen.

– Sivulliset häiritsivät puukottajaa ja uskon, että siksi päästiin paljon pienempään vammalukuun.

MTV vieraili sairaalassa

MTV Uutiset vieraili eilen Turun yliopistollisessa sairaalan osastolla, jolla puukotuksessa olleita potilaita hoidetaan.

Isotalo kertoo, että sairaalassa annettiin eilen suuronnettomuushälytys, jonka seurauksena sairaalaan kutsuttiin lisää lääkäreitä ja hoitajia. Sairaala varautui noin kymmeneen potilaaseen. 

Potilaiden vammat ovat Isotalon mukaan kaulan alueelle ja ylävartaloon kohdistuneita puukotusvammoja.

– Ylävartalon ja varsinkin rinnan alueella puukotusvamma on aina potentiaalisesti hengenvaarallinen.

– Kaulan alueen vammat on hyvin vaarallisia, koska kaulan alueella kulkee isoja verisuonia, jotka tuovat verta aivoihin. Sitten on myös henkitorvi ja ruokatorvi. Nämä ovat usein sellaisia vammoja, että on pienestä kiinni, kuoleeko potilas heti vai selviääkö hän.

MTV Uutiset myös haastatteli lyhyesti eilen osastolla ollutta sankarillisesti toiminutta ruotsalaismiestä. Miehen mukaan hän on saanut satoja yhteydenottoja kiitollisilta suomalaisilta: 

Katso myös:


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.