Mainos

Koko Suomi suree Turun terroritekoa – MTV kokosi tärkeimmät uutisjutut ja videot viikonlopulta

Perjantaina Turussa tapahtuneessa joukkopuukotuksessa kuoli kaksi ja haavoittui kahdeksan ihmistä. Osa loukkaantuneista, myös epäilty hyökkääjä ovat sairaalahoidossa. MTV Uutiset koosti kiinnostavimmat ja tärkeimmät jutut ja videot Turun puukotuksiin liittyen. 

Yksi puukotusuhreja auttaneista oli ruotsalainen Hassan Zubier. Mies sai itsekin useita puukoniskuja yrittäessään pelastaa naista, joka valikoitui puukottajan ensimmäiseksi uhriksi. Zubierin avusta huolimatta nainen kuoli.

MTV Uutiset tapasi haavoittuneen Zubierin turkulaissairaalassa lauantaina.

Hassan palasi sunnuntaina järjestetyn hiljaisen hetken myötä tapahtumapaikalle.

Puukotuksessa kuolleen naisen pikkuveli purki tuntojaan tapahtuneesta:

Ruotsalaisen Hassanin lisäksi myös yrittäjä Hasan Alazawii loukkaantui, kun oli mennyt puukkomiehen ja uhriksi joutuneen naisen väliin. 

Turkulainen Jani Ketola yritti pysäyttää noin kymmenen miehen porukan mukana Turun puukottajaa ja estää enemmät veriteot.

Myös ruokaostoksilla ollut turkulainen Petsi kohtasi veitsimiehen kadulla. 

Lauantaina MTV3-kanavalla nähtiin ylimääräinen uutislähetys.

44:38

Puukkoiskussa loukkaantui vakavasti kahdeksan ihmistä. Sunnuntaina tehohoidossa oli edelleen kolme uhria sekä myös epäilty tekijä.  Turun yliopistollisen sairaalan traumojenhoidon vastuualuejohtaja Kari Isotalon mukaan puukoniskut on tehty tappotarkoituksella. 

4:27

Monia ihmisiä on askarruttanut Kauppatorilla lastenvaunuja työntäneen naisen kohtalo, joka joutui veitsihyökkääjän uhriksi. Useat italialaismediat uutisoivat sunnuntaina, että nainen haavoittui, ja häntä hoidetaan Turun yliopistollisessa sairaalassa.   

Perjantaina torilla kirpputoritavaroita myymässä ollut Larisa Kosner joutui todistamaan iskuja. Kosner  tyynnytteli puukotuksen uhriksi joutuneen naisen pikkuvauvaa, kunnes isä saapui paikalle.

Puukottajan uhriksi joutui erityisesti naisia. Suojelupoliisista kerrottiin, miksi näin oli.

8:26

Perjantaina, kun iskut olivat tapahtuneet, erityisesti sosiaalisessa mediassa julkaistiin osittain rajujakin kuvia tapahtumista. 

Myös silminnäkijöiden videoita julkaistiin: 

0:35

0:11

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.