Mainos

Turun uhreista enää kaksi sairaalassa – pääepäilty siirrettiin vuodeosastolle

Turun puukkoiskujen uhreista enää kaksi oli maanantaina sairaalahoidossa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa (Tyks).

– Nämä kaksi uhria ovat edelleen teho-osastohoidossa. Vammojen laadun takia tehohoidon tarve jatkuu yhä, mutta heidän tilansa on vakaa, kertoi Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen STT:lle. Uhreja hoidettiin kaulaan kohdistuneiden iskujen vuoksi.

Iskun pääepäilty Abderrahman Mechkah oli myös sairaalan tehohoidossa. Tyks tiedotti maanantaina, että hänet siirrettiin teho-osastolta toisaalle sairaalaan hoidettavaksi reisivammansa takia. Muut tapahtumassa loukkaantuneet kuusi potilasta on jo kotiutettu sairaalasta.

Sairaalan turvatoimia on tehostettu muun muassa lisäämällä vartijoiden määrää potilashoidon ja työrauhan turvaamiseksi. Turvatoimille on tarvetta, sillä sairaalaan on tullut epämääräisiä uhkauksia puhelimitse, Virolainen kertoo.

Virolaisen mukaan tehostettuihin turvatoimiin on tarvetta niin kauan, kun epäilty on talossa.

– Suojelemme potilasta muilta ja häneltä itseltään.

Ensihoito sai tiedot puukotuksista perjantaina kello 16.04, ja ensimmäinen ensihoidon yksikkö oli potilaan luona jo 4,5 minuuttia hälytyksestä. Viimeisen, kiireettömäksi arvioidun, potilaan kuljetus sairaalaan alkoi 30 minuuttia sen jälkeen, kun hälytys oli saatu hätäkeskukselta. Ambulansseilla kuljetettiin sairaalaan yhteensä kahdeksan potilasta.

Puukotuksissa kuoli kaksi naista, jotka olivat keskusrikospoliisin mukaan syntyneet vuosina 1951 ja 1986.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.