Lääkäri Antti Heikkilä lähetyksessä: Lisäaineet ovat hiljaisia tappajia

Lääkäri Antti Heikkilä kritisoi kovalla kädellä Studio55.fi-lähetyksessä asiantuntijoita, jotka puolustavat lisäaineiden käyttöä.

– Tulee vastenmielinen olo, kun lukee joidenkin asiantuntijoiden lausuntoja lisäaineista. He jeesustelevat ja sanovat, että tutkimuksia ei ole tehty eikä näyttöä löydy. En tiedä mitä tutkimuksia he ovat lukeneet, koska kyllä tästä asiasta selvät näytöt on, jyrisi Antti Heikkilä Studio55.fi-lähetyksessä.

Heikkilä kertoi tavallisena lääkärinä huomanneensa lisäaineiden vaikutukset terveyteen. Heikkilän mukaan lisäaineet voivat muuttaa ja sekoittaa ihmisen toimintajärjestelmän.

– Hyvin moni neurologi on alkanut kiinnittää huomiota siihen, että se aiheuttaa haittoja ja se ennen kaikkea vaikuttaa aivoissa.

Haitallisia glutamaatit ovat erityisesti lapsille ja vanhuksille. Ne aiheuttavat häiriöitä aivojen keskiosaan. Vanhuksilla glutamaatin lisäämisellä ruokaan on selvä yhteys muun muassa Alzheimerin tautiin. Lasten puolesta asioihin on jo puututtu.

– Yhdessä koulussahan tapeltiin tästä asiasta, kun vanhemmat halusivat lisäaineelliset kouluruoat pois. Viranomaiset ihmettelivät, että mitä nuo nyt hilluvat. Mutta kyllä vanhemmat osaavat lukea internetistä ja ymmärtävät, mitä tutkimus sanoo.

Heikkilä valitteli lähetyksessä, että ongelmat lisäaineiden kanssa alkoivat silloin, kun luonnollista ruokaa alettiin muokata.

– Kun alettiin haluta niin sanottua terveellistä ruokavaliota, niin ruoasta otettiin kaikki luonnolliset rasvat pois. Mutta eihän semmoinen ruoka maistu miltään, joten glutamaatti oli helppo konsti lisätä makua ruokaan.

Heikkilän mukaan lisäaineet ovat niin sanotusti "silent killers", eli ne näyttävät hyvältä mutta ovat oikeasti pahoja.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Antti Heikkilä sanoi lisäaineista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja