MTV paljastaa: Lähes 16 000 asiakkaan henkilötiedot vuotaneet Kämpissä ja F6-hotellissa – "Hyökkäys koskenut myös useita muita hotelleja Suomessa"

Helsinkiläisissä hotelleissa tietovuoto – koskee noin 16 000 asiakasta 0:54
Helsinkiläisissä hotelleissa tietovuoto – katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta.

Ainakin kahdesta Helsingissä sijaitsevasta hotellista on vuotanut yhteensä 15 947 asiakkaan henkilötiedot.

Asiaa kommentoi MTV Uutisille Nordic Hotels and Resortsin (Nordic Choice Hotels) viestinnän neuvonantaja Jonathan Blom.

– Yhden toimittajamme järjestelmissä on ollut tietovuoto. Hyökkäys on koskenut myös useita muita hotelleja Suomessa. Meille ei ole ilmoitettu, mitkä hotellit, koska asia on toimittajamme ja kärsineiden hotellien välinen. Ryhmästämme kohteena ovat F6 ja hotelli Kämp.

Tietomurto tapahtui Blomin mukaan 10.2.–14.2. välisenä aikana. 

– Saimme tiedon asiasta 9. huhtikuuta. Jätimme raportin Suomen tietosuojaviranomaiselle 12. huhtikuuta.

Blomin mukaan henkilötiedot ovat vuotaneet vuodelta 2019 alkaen, mutta tietomurto ei koske kaikkia asiakkaita kyseisellä ajanjaksolla.

Blom kertoo, että asiakkaisiin on otettu yhteyttä sähköpostitse. MTV Uutiset on nähnyt kuvakaappauksia asiakkaille lähetetyistä viesteistä. Viesteissä kerrotaan, että asiakkaan nimi, puhelinnumero, osoite, sähköposti ja päivämäärät, jolloin asiakas on yöpynyt hotellissa, on vuotanut tietomurrossa.

– Suhtaudumme tähän tilanteeseen erittäin vakavasti. Seuraamme tiiviisti tilannetta toimittajamme kanssa, joka on joutunut tietomurron kohteeksi. Häiriö on korjattu, joten varausten tekeminen verkkosivuillamme on turvallista. Perusperiaatteemme on, että vieraamme saavat tuntea turvallisuutensa ensisijaiseksi.

Asiasta on tehty ilmoitus sekä Suomen tietosuojavaltuutetulle että Suomen poliisille.

Korjaus klo 21.00: Hotelliketju täsmensi myöhemmin, että kyseessä ei ole Euroopan tietosuojavaltuutettu vaan Suomen tietosuojavaltuutettu.

Lue myös:

    Uusimmat