Ainakin 20 000 ilmisen tietoja koskeva hotellitietovuodon vahingon arviointi on kesken – "Vie aikansa"

Helsinkiläisissä hotelleissa tietovuoto – koskee noin 16 000 asiakasta 0:54
Alun perin tietovuodon tiedettiin koskeneen noin 16 000 asiakasta. Nyt määrä on kasvanut jo yli 20 000.

Arviolta 20 000 ihmisen tiedot vääriin käsiin saattaneen hotellien tietovuodon selvittäminen jatkuu. Vielä ei osata varmasti arvioida, miten suuresta vahingosta on kyse. Se kuitenkin tiedetään, että luottokorttitietoja tai henkilötunnuksia ei ole vuotanut.

MTV Uutiset uutisoi eilen, että suomalaishotellien tietovuoto on laajentunut kolmeen uuteen hotelliin. Tietoja on vuotanut yhteensä viidestä hotellista.

Hotellien tietomurto kohdistui kansainvälisesti toimivaan Sabren hotellivarausjärjestelmään ja tiettävästi vääriin käsiin on joutunut ainakin 20 000 asiakkaan tietoja. Tämän hetkisen tiedon mukaan luottokorttitietoja ja henkilötunnuksia ei kuitenkaan ole vuotanut.

Vahingon suuruuden arviointi vielä kesken

Tietosuojavaltuutetun toimistosta kerrotaan, että tietoturvaloukkauksen kohteeksi joutuneisiin ollaan yhteydessä.

– Tällä hetkellä rekisterinpitäjä on yhteydessä rekisteröityihin. Tämän jälkeen arvioimme vasta, kuinka suureksi hotellin tietovuoto osoittautuu, kommentoi apulaistietosuojavaltuutettu Heljä-Tuulia Pihamaa.

Pihamaan mukaan tapauksen selvittäminen ja sen aiheuttaman vahingon suuruuden arviointi vie aikansa.

– Riippuu ihmisestä, kuinka arkaluonteista tietoa kotiosoite ja puhelinnumero ovat.

– Ja jos tietomurron tehneellä on muita tietoja, joihin näitä tietoja yhdistetään, kasvaa tietomurron riski, Pihamaa toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat