La Ligan mestaruus on jo kosketusetäisyydellä – Real Madrid venytti voittoputkensa kahdeksaan

Real Madrid on vakaasti matkalla La Ligan mestaruuteen. Perjantai-iltana kaatui Alavés rutiininomaisesti lukemin 2–0.

Voitto oli Zinédine Zidanen valmentamalle Madridille jo kahdeksas perättäinen Espanjan pääsarjassa. Se irtosi tällä kertaa ilman kapteeni Sergio Ramosia sekä laitapuolustajia Dani Carvajalia ja Marceloa, jotka olivat joko pelikiellossa tai loukkaantuneena.

Puolustus pysyi poissaoloista huolimatta järkähtämättömänä, ja maalivahti Thibaut Courtois torjui viidennen peräkkäisen nollapelinsä.

Ottelun maaleista vastasi Karim Benzema 11. minuutin rangaistuspotkullaan ja Marco Asensio toisella puoliajalla. Espanjalainen pääsi puttaamaan pallon tyhjiin Benzeman esityöstä.

Real Madrid nousi voitollaan 80 pisteeseen ja venytti kaulansa toisena olevaan FC Barcelonaan neljään pisteeseen. Katalonialaiset isännöivät lauantai-iltana Real Valladolidia kello 20.30 alkaen.

La Ligaa on pelaamatta viikonlopun pelien jälkeen enää kolme kierrosta.