Kyytiä kiiltelevälle iholle

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa kerran viikossa Tyylitalon lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Lue asiantuntijan vinkit ja saa kauneutesi hehkumaan! Tällä viikolla asiantuntija neuvoo muun muassa, miten punertavan tai kiiltelevän ihon saa piiloon ja kuinka iho suojataan auringolta.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Apua punertavalle iholle

Hei! Kysyisin millainen silmämeikki sopii vaaleahiuksiselle, vihersilmäiselle nuorelle naiselle? Haluaisin rusehtavia sävyjä, mutta en tiedä miten ne sopivat minulle. Myös kasvoni ovat aina vaaleanpunaiset, vaikka käytänkin meikkivoidetta. Miten saisin sen peitettyä normaalin väriseksi? Ja vielä, miten saisin tuuheutta hiuksiini? Lakat, geelit ym. eivät auta.

Riian vastaus:

Vaalealle tukalle ja vihreille silmille sopii erinomaisesti hennot ruskean ja roosan sävyt. Kokeile Nivean sävyjä Creative Eyes Mono luomivärien sävyjä 90 Pyrenees Matt ja 88 Rosebud Matt.

Valitse vaaleanpunertavalle ihollesi meikkivoiteeksi beigesävyinen meikkivoide, sellainen jossa ei ole roosaa sävyä mukana. Pyydä myyjää avuksesi kun seuraavan kerran ostat meikkivoiteen. Pyydä häntä kokeilemaan sävyä kasvoillesi, että värivalinta on varmasti sinulle oikea.

Tuuheutta tukkaan saat uudella Nivean Volume Sensation muotovaahdolla. Tämä lämpösuojan sisältämä muotovaahto antaa tukea ja ryhtiä kampaukselle, kohottaa ja saa tukan näyttämään runsaammalta. Muista että " enemmän on vähemmän " eli golfpallon kokoinen määrä tuotetta riittää. Jos tuotetta tulee laitettua liikaa, sekin voi olla latistumisen yksi osa syy.

Iho suojaan auringolta

Moi! Miten suojaan kasvojen ihon auringolta kesäisin? Eihän aurinkovoiteen käyttämisestä kasvoihin ole mitään haittaa? Tukkiiko aurinkovoide ihohuokoset?

Riian vastaus:

Hei! Nivealta löytyy aurinkovoiteita sekä kasvoille että vartalolle. Suosittelen ehdottomasti aurinkovoiteen käyttöä. Voiteet ovat laadukkaita eivätkä tuki ihohuokosia.

On toki tärkeää puhdistaa iho aamuin illoin kesälläkin, erityisesti kun iho auringossa hikoilee ja rasvoittuukin helpommin.Hanki ihotyypillesi sopiva suojakerroin, aloita korkealla kertoimella ja madalla kerrointa tarvittaessa loppukesää kohti. SK 25-30 on sopiva kerroin aloittaa kesä. Ihanaa ja aurinkoista kesää sinulle!

Apua maksaläiskille

Iän myötä keväisin ja kesäisin on kasvoihini tullut auringossa enenevästi maksaläiskiä. Millä voiteilla saisin ne häviämään tai ainakin vaalenemaan? Varmaan muillakin on samanlaisia ongelmia. Mistä apu? Ikäni on 64v.

Riian vastaus:

Eri kosmetiikkasarjoilla on olemassa maksaläiskiä vaalentavia voiteita kasvoille. Testaamalla eri laatuja löydät itselle sopivimman ja toimivimman. Tuotteet vaalentavat jonkin verran maksaläiskiä, mutta niiden pois saaminen kokonaan on vaikeampaa.

Suosittelen korkeaa suojakerrointa sisältävää aurinkovoidetta koko kasvoille kaikille niille, joille maksaläiskät tulevat kun aurinko näyttäytyy ja kesä tekee tuloaan. Se on varmin tapa suojata ihoa ja ennaltaehkäistä maksaläiskien muotoutumista.

Ihokarvat pois

Olen 14-voutias tyttö. Miten saisin mahassa ja selässä olevat ihokarvat pois, niin että niihin ei jäisi sänkeä? Ihokarvoja on runsaasti erityisesti mahan ympäristössä ja alaselässä. Kiitos jo etukäteen!

Riian vastaus:

Suosittelen sinua kokeilemaan karvanpoistoon tarkoitettuja vahaliuskoja.Saat näitä tuotteita esimerkiksi tavaratalojen kosmetiikkaosastolta.

Vahaliuska asetetaan iholle karvan suuntaisesti ja repäistään irti vastakarvaan. Pyydä kaveriasi auttamaan sinua, niin saat homman hoidettua helpommin. Toinen vaihtoehto on mennä kosmetologille vahaukseen.

Apua toisiinsa liimautuville ripsille

Minulla on ripset, jotka menevät koko ajan kiinni toisiinsa. Yritän aina aamulla irrotella niitä ripsiharjalla, kun olen laittanut ripsivärin. Mitä minun pitäisi tehdä? Olen kokeillut erilaisia ripsivärejä, mutta tuntuu että mikään ei auta!

Riian vastaus:

Testaa maskaraa jonka pääominaisuus on erotella ripset toisistaan. Nivean Ideal Revolution ripsivärissä on erityinen joustava kumiharja, joka erottelee ripset, lisää pituutta ja antaa kaarevuutta ripsille. Kokeile!

Meikki kesähäihin

Moi! Millaista meikkiä suosittelisit kesähäihin, joissa minulla on ylläni korallinvärinen mekko, mustat hiukset, kalpeahko iho (myös kesällä) sekä siniset silmät?

Riian vastaus:

Hei! Kesähäälookiksi suosittelen sinulle hehkuvaa meikkiä, jonka pääpaino on huulissa. Huulipuna on nyt trendikäs hittituote ja huulet saavat loistaa ja näkyä kesämeikissä.

Tee ohut ja kuulas meikkipohja ihotyypillesi sopivalla meikkivoiteella ja puuterilla, rajaa silmät ohuesti Nivean Expert Eye Eyelinerilla ja lisää reilu kerros vedenkestävää Extreme Resist Lenghtening 24h Mascaraa. Levitä poskipäille tyttömäisesti poskipunaa ja viimeistele look Volume Shine Ultra Glossy -kiiltopunan sävyllä 06 Mandarina.

Apua kiiltelevälle iholle

Ihoni kiiltelee todella helposti. Ilman meikkiä se vielä menettelee, mutta meikin kanssa kestää noin puoli tuntia ja kiilto alkaa. Käytän päivävoiteena Nivean Young-sarjan Control Shinea, joka on paras tähänastisista. Mineraalipuuteria sudin iholle tasoittamaan väriä. Olisiko vielä jotain, joka estäisi kiiltoa, mieluiten kokopäiväisesti?

Riian vastaus:

Hei! Kokeile mineraalipuuterin sijasta Nivean Natural Matt -meikkivoidetta. Se on öljytön ja pitää ihon mattapintaisena pitkään. Sen päälle voit lisätä vielä ohuen kerroksen Nivean Ideal Finish kivipuuteria kiinnittämään meikkipohjan.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Lue myös:

    Uusimmat