Mainos

Kysely: Suurella osalla kansasta luottamus hallitukseen

Suurin osa suomalaisista luottaa Matti Vanhasen johtamaan hallitukseen

Suomalaiset näyttävät hiljalleen muodostaneen kantansa Matti Vanhasen johtamaan hallitukseen: siihen joko luotetaan tai ei luoteta.

Kannassaan epäröivien määrä näyttää alkuvuonna huvenneen kuudennekseen. Empivien enemmistö antaa tietyin varauksin hallitukselle luottamuksensa.

Taloustutkimus Oy:n kokoomuksen Verkkouutisten toimeksiannosta tekemästä tutkimuksesta ilmenee, että 70 prosenttia suomalaisista luottaa hallitukseen. Luku on korkein tässä vajaan vuoden ajan jatkuneessa mittaussarjassa. Loppiaisviikolla luottamusprosentti kohosi jopa 74:ään, mutta kuluneella viikolla se putosi kuitenkin 66:een eli samaan lukemaan kuin vastaavassa lokakuun mittauksessa.

Mittausajanjakson aikana käytiin napakkaakin keskustelua maatalouden kuluvan vuoden kansallisista tuista ja aluepolitiikan suunnasta. Niin ikään väännettiin kättä mm. siitä, kuka johtaa maan EU-politiikkaa.

Luottamuslukemaa ovat nostaneet aiemmin kannassaan empineet. Tammikuussa heitä oli enää 15 prosenttia, kun vielä lokakuussa epäröivien määrä oli 21 prosenttia.

Tutkimuksessa haastateltiin 1005:tä manner-Suomessa asuvaa 15-79-vuotiasta kansalaista 7.-15. tammikuuta. Mittaussarjan aiemmissa haastatteluissa vastaajien yläikäraja on ollut 74 vuotta. Kokonaistuloksen tilastollinen virhemarginaali 95 prosentin luotettavuustasolla on 3 prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja