Mainos

Kysely: Suomen media koetaan melko riippumattomaksi

Suomalaisia tiedotusvälineitä pidetään valtaosin riippumattomina, selviää Verkkouutisten ja Nykypäivän kyselystä.

Vastaajista 60 prosenttia määritteli median melko riippumattomaksi, kun taas lähes neljäsosan mielestä "ei kovin riippumaton" -vaihtoehto oli lähimpänä totuutta. Täysin riippumattomana mediaa piti kolme prosenttia. Lähes joka kymmenes vastaaja ei sanonut mielipidettään.  

Koulutetut ja enemmän ansaitsevat arvioivat median neutraalimmaksi kuin vähemmän koulutetut ja ansaitsevat. Vastaajien mielestä riippumattomuutta heikentävät eniten tiedotusvälineiden omistajien ja johtajien näkemykset. Lähes kuusi kymmenestä näki vaikutuksen merkittävänä.

Mainostajien ja ilmoittajien katsottiin heikentävän riippumattomuutta enemmän kuin poliitikkojen. 

Ylen nähdään nojaavan vasemmalle

Kyselyn perusteella kansa näkee median enemmän oikeistolaisena kuin vasemmistolaisena. Kaikkien kyselyyn valittujen keskeisten tiedotusvälineiden katsotaan painottuvan uutisoinnissaan oikealle Yleä lukuun ottamatta. Kolmasosa vastaajista katsoi Ylen nojaavan vasemmalle ja joka kymmenes oikealle. 

– Ylessä koetaan olevan jonkinlaista vasemmistosympatiaa. Siis niiden vastaajien joukossa, joilla on vankka käsitys vasemmisto-oikeisto jaosta, TNS Gallupin johtaja Sakari Nurmela sanoo. 

TNS Gallupin tekemään kyselyyn vastasi viime kuussa runsaat tuhat ihmistä. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.