Mainos

Kysely: Suomalainen haaveilee rikastuvansa lottovoitolla – työnteolla rikastumiseen uskovat eniten nuoret

Noin kolmasosa suomalaisista haluaa rikastua mieluiten lottoamalla. Sen sijaan kovalla työllä rikastua mielii vain 11 prosenttia, selviää Investiumin teettämästä kyselytutkimuksesta.

Kyselyn mukaan 30 prosenttia suomalaisista kertoo lottoamisen olevan mieluisin tapa rikastua. Lottoamisen jälkeen halutuin tapa rikastua on 22 prosentin mielestä säästäminen. Sen sijaan sijoittamalla rahaa toivoo saavansa 21 prosenttia. Kovalla työllä tahtoo rikastua vain 11 prosenttia suomalaisista.

Lottovoitosta haaveilevat eniten 35–44-vuotiaat suomalaiset. Heistä 35 prosenttia toivoo rikastuvansa ennemmin lottoamalla kuin muilla tavoin. Vähiten lottoamalla rikastumisesta haaveilevat 18–25-vuotiaat, joista vain 14 prosenttia toivoo rikastuvansa kyseistä peliä pelaamalla. Kyselyn mukaan nuoret uskovat muihin ikäryhmiin verrattuna eniten työnteolla rikastumiseen.

– Kyllä perinteiset tavat, eli työn tekeminen ja siitä saatavan rahan säästäminen tai sijoittaminen, ovat yhä varmempia tapoja saada ylimääräistä rahaa, kertoo Investiumin hallituksen puheenjohtaja Tarkko Laitinen.

Yli puolet säästää pankkitilille

Vaikka moni suomalainen unelmoikin rikastuvansa lottovoitolla, on pankkitilille säästäminen silti yleistä. Tutkimuksessa nimittäin selviää, että noin 62 prosenttia suomalaisista tallettaa varoja pankkitililleen. Seuraavaksi yleisin säästökohde on oma asunto.

– Suomessa asunnon ostaminen on yleistä ja monella onkin rahat kiinni omassa asunnossa. Siksi on luonnollista nähdä asunto myös sijoitus- tai säästökohteena, Laitinen huomauttaa.

Suosittuja säästökohteita ovat myös korkorahastot ja suorat osakesijoitukset.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.