Mainos

Kysely: Sikainfluenssa ei huoleta suomalaisia

Enemmistö suomalaisista ei ole huolissaan sikainfluenssasta. MTV:n uutisten nettikyselyssä 58,7 prosenttia vastaajista ilmoitti, ettei maailmalla jylläävä H1N1-virus vielä huoleta.

Perusteluissa monet nostivat esille sen, että tiedotusvälineet ovat luoneet sikainfluenssasta vaarallisemman kuvan kuin se todellisuudessa on.

- Edelleenkin kysymys on influenssasta, oli muoto mikä tahansa, sama typerä hössötys kuin lintuinfluenssankin (kanssa). Pahempiakin tauteja on ja niistä ei edes puhuta, toteaa nimimerkki "jokunen".

- Voi vinde, jos suomessa ei ole kuollut yhtään ihmistä. Ihmiset ihan paniikissa. Kuinka monta ihmistä kuolee muualla maailmassa sikainfluenssaan? Ei kovin moni. Tai sitten päivittäin johonkin muuhun? Aikas moni... Sikainfluenssa on samanlainen kuin normaali influenssa, mutta tarttuu vain herkemmin ihmisestä toiseen! Naurettavaa median uutisointia aiheesta, kirjoittaa "Kyllästyttää jo!".

- Suomen terveydenhuollon taso on niin korkealla, että ei ole syytä huoleen ja kun jokainen muistaa huolehtia omasta hygieniastaan, niin tuokin sikamaisuus selätetään, nimimerkki "aikapoika" sanoo.

Vastaajista 41,3 prosenttia on sitä mieltä, että sikainfluenssaa on syytä pelätä. Etenkin muista sairauksista kärsivät, raskaana olevat tai pienten lasten äidit tuntuivat olevan huolissaan taudista.

- Miehelläni on heikentynyt vastustuskyky syöpäsairauden takia. Tavallinen flunssakin pakottaa hänet sairaalahoitoon. Kaikki taudit pitää ottaa vakavasti. Nuoret ja terveet selviävät, mutta vanhukset, sairaat ja pikkulapset ovat vaarassa, huomauttaa "vaimo".

Samoilla linjoilla ovat myös nimimerkit "Tuleva mami" ja "äiti".

- Olen raskaana, sen takia huolestuttaa. Ei minusta niin väliä, aikuinen ihminen kyllä selviää tuollaisesta, mutta huolestuttaa miten se vaikuttaa sikiöön.

- Olen huolissani, koska olemme mieheni kanssa alle kolmekymppisiä ja itse olen raskaana sekä pelkään lapseni puolesta.

Kyselyyn on vastannut tähän mennessä hieman yli 1900 henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.