Kysely selvitti: Nämä arvot kiinnostavat tyttöjä avioliittoa enemmän

Tytöille suunnattu brittisivusto selvitti, millaisia arvoja tytöt ja nuoret naiset pitävät tänä päivänä tärkeinä. Ajatus avioliitosta oli tärkeä vain 21 prosentille vastanneista. Millaisia asioita tytöt sen sijaan pitivät tärkeinä?

Brittiläinen Girlguiding.co.uk-sivusto julkaisi neljättä kertaa vuosittaisen kyselynsä koskien tyttöjen asenteita. Kyselyssä kävi ilmi, että tyttöjen asenteet avioliittoa kohtaan ovat radikaalisti muuttumassa. Kyselyyn vastasi 7-21-vuotiaita tyttöjä ja naisia, mutta tänä vuonna selvitettiin myös poikien mielipiteitä asioista sukupuolien välisten mielipiteiden vertailun vuoksi.

Vain 46 prosenttia kyselyyn vastanneista tytöistä näkee avioliiton parhaana mahdollisena vaihtoehtona parisuhteen kannalta, kun taas pojista asian koki näin peräti 56 prosenttia.

Mitä avioliittoon ja lapsiin tuli, vain 32 prosenttia tytöistä oli sitä mieltä, että avioparit ovat parempia vanhempia. Pojat olivat selvästi eri mieltä; heistä 47 prosenttia uskoi, että lapset on parasta kasvattaa vanhempien ollessa avioliitossa.

Tytöt uskoivat yksinhuoltajien tai samaa sukupuolta olevien vanhempien olevan usein parempia vanhempia, mutta 69 prosenttia tytöistä uskoi myös, että tämäntyyppisiä perheitä kohdellaan epäreilummin kuin heitä, jotka ovat naimisissa.

Kun tytöiltä kysyttiin, mikä elämässä on tärkeää, vain 21 prosenttia mainitsi ajatuksen avioliitosta olevan heille tärkeä. 56 prosenttia uskoo itsevarmuuden ja itsenäisyyden olevan menestyksen määritelmä ja uskovat näiden olevan tärkeintä.

– Nykypäivän naistenaluilla on vahvoja mielipiteitä ja jotkut näistä eroavat hyvinkin paljon poikien mielipiteistä. He uskovat asioidensa olevan paremmin kuin äitiensä sukupolvella ja laittavat arvoa itsenäisyydelle ja koulutukselle. Tytöt pitävät perhe- ja avioliittoarvoja yhä tärkeinä, mutta eivät selvästikään näe sitä ehdottomana menestyksen merkkinä, Gill Scolombe Girlguiding-sivustolta kommentoi tuloksia.

– He arvostavat itsevarmuutta, joten on todella sääli, että huolimatta tästä he kokevat tulevansa arvostelluksi ulkonäkönsä takia ja uskovat, ettei yhteiskunta arvostaisi heitä, jos he keskittyisivät äitiyteen tai tekisivät töitä hoitoalalla, Scolombe jatkaa.

Mitä tyttöjen roolimalleihin tulee, 60 prosenttia heistä sanoi pitävänsä omia vanhempiaan roolimalleina siinä, millainen on hyvä parisuhde.


AVA

Kuvat: Shutterstock (kuvien henkilöt eivät liity juttuun)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja