Mitä teinityttöjen huoneet paljastavat heistä?

Valokuvaaja Rania Matar on saanut astua teinityttöjen ja nuorten naistenalkujen maailmaan kuvaamalla heidän pyhintä pyhäkköään: tyttöjen omia huoneita.

Libanonista alun perin kotoisin oleva valokuvaaja Rania Matar on saanut kunnian ikuistaa eri ikäisiä teinityttöjä ja naisenalkuja omissa huoneissaan. In A Girl and Her Room -projektissa valokuvaaja on päässyt tutkimaan nuorien tyttöjen salaista maailmaa ja elämää heidän huoneittensa sisustuksen ja tyttöjen olemuksensa kautta, yläluokan kartanoista aina syrjäytyneiden leiritiloihin ja opiskelija-asuntoihin. Samalla Matar on onnistunut ikuistamaan palan teinityttöjen sielunmaisemasta ja tyyleistä: punkrokkareita, aktivisteja, luokkansa priimuksia, teiniäitejä, pakolaisia sekä kissa- ja koiraihmisiä.

Tytöt ja heidän huoneensa– katso mielenkiintoiset kuvat täältä!

Visuaalisesti näyttävät ja kulttuurisesti kiehtovat kuvat antavat myös samalla osviittaa siitä, millaista on kasvaa tytöstä naiseksi. Heidän ihanteensa, vakaumuksensa sekä mielenkiinnonkohteensa löytyvät muun muassa seiniltä julisteina, näkyvät heidän asuvalinnoistaan sekä huoneittensa väreistä.

Tytöt ja heidän huoneensa, osa 2– katso loput kuvat täältä.


Millainen sinun huoneesi oli, kun olit teini-ikäinen? Täytitkö seinät julisteilla, oliko huoneesi kaaoksessa vai tip-top kunnossa? Kommentoi!


Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja