Kysely paljastaa: Näihin vaivoihin liikunnasta haetaan apua

Radio Nova kysyi kuulijoiltaan, mitä liikunta heille merkitsee. Moni vastaajista kertoi harrastavansa liikuntaa pysyäkseen terveenä tai pitääkseen sairaudet kurissa.

Liikunta auttaa jaksamaan niin fyysisesti kuin henkisesti. Suomalaiset tietävät liikunnan vaikuttavan terveyteen, ja moni lähteekin liikkumaan juuri siksi.

Uudessa kyselyssä Radio Novan sivuilla vastaajat kertoivat minkälaisiin vaivoihin ja tauteihin he saavat liikunnasta apua mielenterveyden lisäksi.

”Iloa ja hyvää oloa ja ennen kaikkea liikkuvia niveliä ja toimivia lihaksia! Niin ja tasapainoa; muksahtamattomuutta liukkauksilla täällä neljän vuodenajan maassa.”

”Liikkuminen merkitsee minulle kaikkea. Sairastan meniereä, joten liikunta on minulle elämän ehto. Pakko liikkua, jos meinaa pysyä kunnossa. Nyt kesälläkin, kun ei liikkunut aktiivisesti, perusolotilani romahti täysin.”

"Sairastan MS-tautia, joten liikkuminen merkitsee minulle paljon. Kunhan vain saan jalat aamulla liikkumaan, niin päivän mittaan liikkuminen on kotioloissa (pihalla ja ulkona) touhuilua; puutarhanhoitoa ja nurmikon leikkaamista"

”Liikunta merkitsee terveyden ylläpitoa varsinkin, kun on istumatyö. Pakko päästä joka päivä liikkumaan (mm. salille, koiran kanssa lenkit, kantritanssi, uinti, hiihto, potkupyöräilyä/pyöräily ym...) mitä milloinkin”

”Työni on hyvin fyysistä, ja jos meinaan siitä suoriutua ilman lihasjumeja harvase päivä, on käytävä salilla, kun vaan aikarako järjestyy. Kätevintä on kuitenkin, kun oman sängyn alla lepäilee tanko painoineen, kahvakuula ja jumppamatto. Ajan ja kimmokkeen antaa yrittäjän vastuu omasta ja perheen elatuksesta. Sairaslomaa ei ole olemassa.”

”Liikkuminen merkitsee minulle vapautta, hyvää oloa ja tunteiden purkua. Silloin tiedän terveyteni olevan parempi. Rakastan salilla käymistä. Ja pyöräilyä. Astmanikin voi paremmin kun liikun.”

”Liikunnalla pystyn merkittävästi vähentämään riskiä sairastua uudelleen sairastamaani vakavaan sairauteen.”

"Minulle säännöllinen liikunta merkitsee yksinkertaisesti terveyden ylläpitoa!"

"Olen jo eläkeikäinen. Liikkuminen takaa,että pystyn elämään täysipainoista elämää vielä pitkään ja asumaan asumaan omassa kodissani."

"Liikkuminen on tärkeää, koska se auttaa vähentämään stressiä. Minulle taas stressi aiheuttaa ihan fyysisiä oireita kuten sydämen tykyttelyä. Minun on siis pakko liikkua tai joudun lääkitykseen. Koen olevani liian nuori vielä sydänlääkkeille..."

"50-vuotiaana miehenä luusto tarvitsee rasitusta fyysisen työni lisäksi. Se on tapani pysyä hoikkana. Liikunta piristää, ja sienimetsässäkin kulkeminen inspiroi, ja rentouttaa."

"Lenkkeilen kolmesti viikossa. Minulla on diabetes, jonka takia painoni ei saa nousta."

”Liikkuminen on minulle erittäin tärkeää. Ajan työkseni linja-autoa, sairastan kakkostyypin diabetestä ja olen vasta 36-vuotias. Minun on pakko liikkua, jotta verensokerit eivät nousisi liian korkealle. Jos liikunnasta ei olisi tullut osaa elämästäni, joutuisin pistämään itseeni insuliiniä ja jos joutuisin itseäni pistämään joutuisin myös luopumaan ammatistani, joten liikunta on kaikin puolin tärkeätä minulle.”

”Elämäntapa. Lääke nivelvaivoihin. Terapiaa luonnon keskellä.”

"Harrastan juoksua, sauvakävelyä, pyöräilyä ja hiihtoa kelien sallimissa puitteissa. Metsässä vaeltelu, retkeily ja marjastus näin syksyllä on jotain maagista... Päivittäinen liikunta on minulle elämäntapa ja itsestäänselvyys, joka poistaa stressin ja pahan olon. Liikunta on omaa aikaa, jolloin voi pohdiskella, haaveilla, jurpattaa tai vaikka riidellä itsensä kanssa. Lenkin jälkeen on ihanan rentoutunut olo ns."lapanen". Liikunta on myös sosiaalista kanssakäymistä ystävien kanssa. Lenkkirupattelu voimaannuttaa kummasti. Liikkumattomuus kiristää pinnaa, ei koskaan liikunta!"

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja