Kysely: Kuluttajien arki helpottuisi, jos lääkkeitä saisi ruokakaupoista – auttaisi etenkin taloudellisissa vaikeuksissa olevia

43:45
Katso myös: Ovatko lääkkeet sittenkään niin kalliita?

Lähes 70 prosenttia Kaupan liiton kyselyyn vastanneista suomalaisista kokisi arkensa järjestelyjen helpottuvan, jos lääkkeitä voisi hankkia kaupassa käynnin yhteydessä.

Erityisen vahvasti tätä mieltä ovat kuluttajakyselyn mukaan suomalaiset, jotka kokevat taloustilanteensa huonoksi tai melko huonoksi.

Kaupan liiton toimitusjohtajan Mari Kiviniemen mukaan lääkkeiden parempi saavutettavuus voisi auttaa etenkin taloudellisia vaikeuksia kohtaavien arkea, sillä heillä on rajoitetummat mahdollisuudet tehdä erillisiä ostosmatkoja yksinomaan lääkkeiden vuoksi.

–  Ikääntyvä Suomi tarvitsee apteekkipalveluiden tuomista lähemmäksi kuluttajaa lääketurvallisuudesta tinkimättä. Lääkkeiden on myös oltava paremmin saavutettavia ja edullisempia, Kiviniemi sanoo Kaupan liiton tiedotteessa.

Kaupan liiton suunnittelemassa ja Consumer Compassin toteuttamassa kuluttajakyselyssä selvitettiin suomalaisten ajatuksia lääkkeiden ja apteekkipalveluiden saatavuudesta ja toimivuudesta oman arjen kannalta. Kesäkuun alkupuolella toteutetun kyselyn otos koostui yli 1  100:sta vähintään 18-vuotiaasta Manner-Suomessa asuvasta, ja otos painotettiin vastaamaan väestön ikärakennetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja