Mainos

Kysely: Joka viides käyttää mobiililaitettaan kaikkialla kaiken aikaa

9:10

Internetin käyttö mobiililaitteilla kasvaa hurjaa vauhtia. MTV3:n teettämän kyselyn mukaan älypuhelimella ja tabletilla seurataan etenkin uutisia, säätietoja sekä sosiaalista mediaa.

Kyselyyn vastanneista 18-34-vuotiaista älypuhelimen, tabletin tai molemmat omistaa jopa neljä viidestä. Yli 55- ja alle 64-vuotiaistakin mobiililaite on joka toisella.

Lähes kolme neljästä vastaajasta seuraa mobiililaitteillaan erityisesti uutisia. Noin neljä kymmenestä vastaajasta kertoo seuraavansa uutisia kännykällä tai tabletillaan useita kertoja päivässä.

Vanhemmille ikäryhmille tärkeitä mobiililaitekäytössä ovat myös säätiedot, nuoremmille puolestaan sosiaalinen media, kuten Facebook. Tasaista suosiota oli myös tietojen haulla sekä aikataulu- ja karttapalvelujen käytöllä.

Mobiilisti mökillä tai liikenteessä

Vaikka suurin osa mobiililaitteen käytöstä tapahtuukin kotona, näkyy langattomien laitteiden suosio etenkin nyt, kun toimistoilta on karattu kesälomille. Kyselyyn vastanneet nuoremmat ikäryhmät suosivat mobiililaitteita liikenteessä tai kaupungilla liikkuessaan. Suurelle osalle yli 45-vuotiaista vastaajista mobiililaite on erityisesti käytössä mökillä tai muuten loma-aikaan. Reilu neljännes alle 54-vuotiaista vastaajista käyttää mobiililaitetta aktiivisesti myös töissä.

Jokaisessa ikäryhmässä noin joka viides tosin vastasi käyttävänsä mobiililaitteitaan "kaikkialla kaiken aikaa".

Reilusti yli puolet vastaajista on sitä mieltä, ettei mobiililaitteiden käyttö oli vähentänyt muiden medioiden käyttöä. Eniten (33 %) muiden medioiden käyttö on vähentynyt 25-34-vuotiaiden ikäryhmässä.

– Tietokoneen käyttö on vähentynyt, sen olen huomannut, harvemmin tulee selattua sähköpostia ja muuta, kun se piippaa samalla tavalla kun tekstiviesti, niin se on paljon helpompi homma, kertoo helsinkiläinen Hanna.

Iitin Kausalasta Helsinkiin kesäpäivää viettämään tullut Peltolan perhe kertoo pläräävänsä älypuhelimiaan "harva se hetki". Kaupunkipäivän aktiviteettimahdollisuudet on tarkastettu mobiilinetin kautta, ja kännykän kartastakin on ollut apua. Täysin älypuhelimen varaan ei ole reissun päälläkään kuitenkin haluttu heittäytyä.

- Mikä on huonoa, niin tänä päivänä luotetaan näihin laitteisiin niin paljon, että sitten kun se akku sattuu loppumaan, niin saatetaan olla vähän pulassa sen jälkeen Tapani Peltola kertoo.

Googlen mukaan nyt eletäänkin kaikkien aikojen mobiilikesää. Yhtiön mukaan esimerkiksi juhannusviikonloppuna Google-hakujen määrä älypuhelimilla oli lähes kolminkertaista edelliseen juhannukseen verrattuna.

Tutkimus tehtiin 27.6.-3.7. välisenä aikana. Siihen vastasi 1760 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tutkimus toteutettiin verkkopaneelissa. Virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttia suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV3:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.