Mainos

Kysely: Digiterveydenhuolto kiinnostaa, mutta suomalaiset pitävät kiinni terveysasemistaan ja kivijalka-apteekeistaan

Useimmat suomalaiset ovat ottaneet terveydenhuollon digitaaliset palvelut käyttöön, mutta valtaosa pitää fyysisiä terveys- ja apteekkipalveluja selvästi tärkeämpinä, ilmenee Apteekkariliiton, Lääkäriliiton ja Lääketietokeskuksen teettämästä kyselystä.

Vastanneista 90 prosenttia piti erittäin tai melko tärkeänä, että apteekkiverkosto säilyy yhtä kattavana kuin nyt. Lähiterveyskeskuksesta piti kiinni yhtä moni.

Kyselyn mukaan etälääkäripalveluja on käyttänyt vain neljä prosenttia vastanneista. Joka toinen olisi kuitenkin valmis kokeilemaan niitä.

Vuonna 2010 käyttöön otetut sähköiset reseptit olivat useimpien mielestä hyvä uudistus. Yhdeksän kymmenestä oli sähköisiin resepteihin tyytyväisiä.

Omakantaa ja muita digitaalisia terveyspalveluja oli käyttänyt kolme neljästä. Vastanneista noin 60 prosenttia arvioi, että digitalisaatio on parantanut terveydenhuollon palveluita.

IROResearchin toteuttamaan tutkimukseen tehtiin tuhat haastattelua, ja sen virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.