”Kyse ei ole siitä, tuleeko koronaviruksesta pandemia, vaan milloin siitä tulee” – rokote saataville vasta puolentoista vuoden kuluttua?

Koronavirus leviää nyt vauhdilla – tällaisia skenaarioita tutkija maalaa 10:36
Koronavirusta on vaikeaa eristää, sillä osa sairastaa sen niin lieväoireisena.

Yhdysvaltain terveysviranomaiset ovat huolissaan siitä, että koronavirusrokotteen kehittelyssä voi kestää jopa yli vuosi. Asiaa kommentoivat Reutersille Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriö ja Yhdysvaltain tautikeskus.

Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriö arvioi, että koronavirusrokote olisi testattuna ja valmiina käyttöön vasta vuoden tai puolentoista vuoden kuluttua.

Terveysministeriön mukaan rokotetta kuitenkin testattaisiin ihmisillä ensimmäistä kertaa jo puolentoista kuukauden kuluttua.

Yhdysvaltain tautikeskuksen viranomainen uskoo, että koronavirus julistetaan vielä pandemiaksi.

– Kyse ei ole siitä, tuleeko koronasta pandemia, vaan milloin siitä tulee pandemia, viranomainen toteaa Reutersille.

Tartuntatauteja tutkinut evoluutiobiologi Tuomas Aivelo kertoi aiemmin tänään MTV Uutisten haastattelussa, että koronavirusta on ollut vaikeaa eristää, koska osa sairastuneista sairastaa sen niin lieväoireisena.

Koronavirustunnoista kerrottiin tiistaina uusissa Euroopan maissa. Itävallassa varmistui kaksi tartuntaa – Sveitsissä ja Kroatiassa yksi kummassakin.

Lue myös:

    Uusimmat