Kypärä pelasti hengen – isä jakoi kammottavat kuvat pyörällä kaatuneesta pojastaan

Eräs isä jakoi Facebookissa kammottavia kuvia pyöräilyonnettomuuteen joutuneesta pojastaan muistuttaakseen kaikkia kypärän käytön tärkeydestä. Ilman kypärää isän jakama päivitys voisi olla hyvin erilainen kuin nyt. 

Yksitoistavuotiaan Morgan Davisin nenä, vasen silmä ja poskiluut vaurioituvat pyöräilyonnettomuudessa, jossa oli mukana myös hieman onnea. Jos poika ei olisi käyttänyt kypärää, hän olisi lääkäreiden mukaan kuollut.

Pojan isän, Aaronin, mukaan onnettomuus oli sattunut pojan ajaessa tuttua reittiä koulusta kotiin. 

– Hän oli tiellä ja huomasi auton tulevan. Se oli yksikaistainen tie, jonka reunoille autot olivat pysäköineet, joten hän siirtyi jalkakäytävän puolelle, isä kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Autoa väistäneen pojan etupyörä osui jalkakäytävän reunaan ja lennätti pojan pyörän yli. Kova isku sai pojan iskeytymään kasvot edellä päin tiiliseinäistä taloa. 

Tuntematon autoilija kiidätti pojan sairaalaan

Talossa asunut nainen huomasi onnettomuuden ja kutsui paikalle ambulanssin, mutta pojan ohi ajanut autoilija ei halunut odottaa ambulanssin tuloon asti. Tuntematon autoilija otti pojan kyytiin ja vei sairaalaan, jossa poika pääsi nopeasti hyvään hoitoon.

Sairaalassa vietettyjen päivien aikana pojan pahoin vaurioitunut nenä jouduttiin rakentamaan uudelleen, mutta toipuminen on isän mukaan hyvässä vauhdissa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä​​​​​​​

– Kirurgit kertoivat meille, että jos Morgan ei olisi käyttänyt kypärää, tämä voisi olla viesti, jota yksikään äiti tai isä ei halua kirjoittaa, pojan isä kertoo.

Rehellisen päivityksen avulla isä haluaa muistuttaa pyöräilykypärän käytön tärkeydestä. Se ei ole vain ulkonäköseikka, se on asia, joka voi kirjaimellisesti pelastaa henkiä.

– Minun lapsillani ei ole valinnanvaraa. He eivät lähde pyöräilemään ilman sitä, Aaron toteaa.

Lähde: TheSun

***

1:09

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja