Hanna-Riikka Siitonen: Ammattiin kuuluu epätoivo, pelko ja häpeä

Hanna-Riikka Siitonen joutuu kevään ajan pakoilemaan putkiremonttia perheensä kanssa.

Hanna-Riikka Siitonen on monitaituri, joka tunnetaan muun muassa laulajana, valmentajana ja näyttelijänä.

Kesällä Siitonen hyppää tuomarin kenkiin Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Kerta on hänelle toinen, sillä ensimmäistä kertaa hän oli tangotuomarina jo vuonna 2007.

Tuomarointi ei ole Siitoselle vierasta, mutta erityisen tuttua hänelle on olla arvioivan silmän alla.

– Kun on itse pyrkinyt 25 vuotta ja ollut numero rinnassa, niin tajuaa miltä se tuntuu. Se on minulle helppoa käsittää. Omaan ammattiin kuuluu se epätoivo, pelko ja häpeäkin. Sitä tunnetta ei koskaan unohda, Siitonen kuvailee.

– Jokaisen ihmisen kohdalla on muistettava, että se on hänen ainutlaatuinen kolme, neljä minuuttia. Vaikka itsellä olisi vessahätä ja karkkihimo, niin sen ei saa antaa kuulua läpi.

Ensimmäistä kertaa tuomarina ollessaan Siitonen oli pienen lapsen äiti ja ajoi tuomaroinnin ohessa Heinolaan kesäteatteriin.

Nykyään hän ei halua täyttää aikatauluaan samalla tavalla. Talvella hän kuvaa Uusi päivä -sarjaa ja kesällä on luvassa keikkailua Nina Tapion kanssa, mutta nyt kesään on jätetty tilaa myös lomailulle.

Kevät menee putkiremppaa pakoillessa

Kesältä Siitonen odottaa myös paluuta perheen omaan kotiin Töölöön, sillä helmikuu on lähtenyt käyntiin putkiremontilla.

– Tämä on elämäni kolmas putkiremontti. Tiedän, että se on kamalaa. Siksi on pakko suhtautua positiivisesti, suunnitella reissuja ja ajatella kuinka kaakelit kiiltävät uusina sitten kesällä, hyväntuulinen nainen toteaa.

Kevät kuluu pitäen majaa milloin Tampereella, milloin kavereiden nurkissa ja milloin taas vanhemmilla.

– Vieno käy koulua Helsingissä, eikä siis muuta lainkaan Tampereelle. Tämä toimii vanhempien ansiosta. Pitää valita äiti ja isä hyvin niin, että he hoitavat.

Kilpirauhassyöpää sairastanut Siitonen ei halua kommentoida terveyttään kummemmin. 

– Ihan hyvin menee terveyden puolella.

Lue myös:

    Uusimmat