Mainos

Kynttä pienempi perhonen kaatamassa golfkeskuksen

16:23

Kaarinassa Ala-Lemun kartanon maille suunnitellaan golfmatkailukeskusta ja 300 asukkaan kerros- ja pientaloaluetta. Hankkeella on kuitenkin erikoinen vastavoima, harvinainen linnunhernetikkukoi.

Paikallinen luonnonsuojeluyhdistys on varma, että alueella esiintyvä perhonen ja seudun muut luonnonarvot kaatavat suunnitelman jo kaavoitusvaiheessa.

– Laji on erityissuojeltu. Sen elinympäristöä ei saa muuttaa, eikä lajin esiintymistä alueella saa vaarantaa, toteaa Markus J. Rantala Kaarinan luonnonsuojeluyhdistyksestä.

Rantalan mielestä kaavoitusta ei kannata edes aloittaa, koska Luonnonsuojeluyhdistys on tehnyt aiemminkin vastaavista tapauksista valituksia hallinto-oikeuteen ja voittanut.

Kaarinassa suojeltujen ja uhanalaisten lajien rakentamiselle asettamat rajoitteet tunnetaan. Kaupunginarkkitehti Pasi Aromäki kuitenkin uskoo, että rakentamiselle löytyy kyllä paikkoja.

– Kaavan sisältö muotoutuu suunnittelun ja selvitysten kautta. En arvioisi vielä, mikä on mahdollista ja mikä mahdotonta, Aromäki sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.