Kymmenet kollegat saattoivat Tea Istan haudan lepoon

Rakastetulle näyttelijälle järjestettiin kauniit hautajaiset perjantaina.

Näyttelijä Tea Istan taistelu vakavaa sairautta vastaan päättyi helmikuussa 2014, näyttelijän ollessa 81-vuotias. Viimeiseen asti elämäniloinen ja virkeä Istan oli tarkoitus esiintyä teatterinlavalla syksyllä 2013, kun hän joutui yllättävän sairastumisen takia perumaan esiintymisensä.

Tea Istan hautajaiset järjestettiin Otaniemen kappelissa perjantaina. Rakastettua näyttelijää oli saattamassa viimeiselle matkalleen noin 60 henkilöä. Hiljaisiin hautajaisiin kokoontuivat niin Istan lähimmät sukulaiset kuin useat kymmenet kollegat.

– Vaikka Tea olikin ammattinsa puolesta julkinen henkilö, pidimme lähipiirin toiveesta hiljaiset hautajaiset. Tilaisuudessa oli läsnä kaksi hänen perhettään, lähipiiri ja teatterialan kollegat. Kollegat kantoivat arkun, teatterinjohtaja Kirsi Siren kertoo MTV.fille.

Siren kuvailee tunnelman tilaisuudessa olleen hyvin kaunis. Siunaustilaisuudessa kuultiin myös musiikkiesityksiä.

– Kauniissa tilaisuudessa pääosassa olivat musiikki, luonto ja hiljaisuus. Jaakko Ryhänen lauloi. Tilaisuus oli tunnelmaltaan hyvin Tean näköinen.

Siunaustilaisuuden päätteeksi lähipiiri kokoontui Kansallisteatteriin kahvitilaisuuteen.

Ista näytteli pitkän uransa aikana teatterissa, elokuvissa ja televisiosarjoissa. Hänet kiinnitettiin Suomen Kansallisteatteriin jo vuonna 1956. Eläkkeelle hän jäi sieltä vuonna 2000, mutta näytteli sen jälkeenkin. Istan viimeiseksi näytelmäksi jäi Kristian Smedsin Mr. Vertigo, jonka viimeinen esitys oli vuonna 2012.

Istan piti olla mukana myös Mika Myllyahon ohjaamassa Tšehovin Kirsikkapuistossa, jonka ensi-ilta oli viime syksynä. Hän joutui kuitenkin luopumaan Ranevskajan roolistaan sairautensa vuoksi. Hänen tilallaan näytteli Tiina Weckström.

Lue myös:

    Uusimmat