Kymmenen vuoden sekopäinen suhde: Matin ja Mervin 15 erohakemusta, lue tarinat

Elokuussa 1999 se kaikki alkoi: Matti Nykäsen ja Mervi Tapolan suhdemyrsky, joka on pauhannut aina näihin päiviin saakka. Saagalle ollaan vihdoin saamassa päätös, kun Mervi toimitti toisen vaiheen avioerohakemuksen Tampereen käräjäoikeuteen.

Muun muassa 7 päivää ja Ilta-Sanomat on seurannut tiiviisti Matin ja Mervin rakastumisia ja riitoja, eroja ja yhteenpalaamisia. Tässä tiivistetysti pariskunnan yhteinen, kymmenen vuoden mittainen taival vuosi vuodelta.

1999: Romanssi syttyy

Mäkihyppylegenda ja viihteen monitoimimies Matti Nykänen, 36, ja Tapolan mustamakkarasukuun kuuluva Mervi, 45, aloittivat suhteensa elokuussa tutustuttuaan Mervin veljen kautta toisiinsa Tampereella. Kihloihin pariskunta meni saman vuoden syksynä.

2000: Kihlasormuksen nurkkaan ja lähestymiskielto

Maaliskuussa Thaimaan-lomalta palannut pari riiteli rajusti ja kihlasormukset lensivät nurkkaan. Välit kuitenkin paikattiin – hetkeksi. Huhtikuussa Matti puhaltaa poliisin tarsiassa 4,3 promillea, mutta oikeudessa luvut putoavat pariin promilleen ja matti selviää sakoilla. Kesäkuussa Mervi hankki Matille lähestymiskiellon syyttäen tätä lukuisista pahoinpitelyistä. Yhteen pari palaa jo elokuussa.

2001: Ensimmäiset häät

Matti ja Mervi vihittiin maaliskuussa Ylöjärvellä. Avioliitto oli Matille jo neljäs, Merville toinen laatuaan. Huhtikuussa heidät nähdään myös oikeudessa setvimässä edelliskesän pahoinpitelyjuttua. Mervi vaikenee oikeudessa ja syyte ei johda tuomioon. Huhtikuussa vastavihityt kävivät myös häämatkalla Indonesian Balilla ja matka polkaistiin käyntiin muhevalla riidalla.

2002: Ensimmäinen ja toinen avioerohakemus

Mervi laittaa ensimmäisen monista avioerohakemuksista vireille maaliskuussa 2002, vuosi papin aamenen jälkeen. Nainen tuli kuitenkin katumapäälle ja pian kyyhkyläiset karauttivat lemmenlomalla Karibialle Curacaolle. Lomalla riideltiin, tällä kertaa nyrkein.

Lokakuussa Mervi hakee toisen kerran avioeroa. Myös lähestymiskieltopaperit laitetaan vetämään. Matti muutti Jyväskylään. Joulukuussa Matti pakkasi kimpsunsa ja muutti Espanjaan.

2003: Avioero vahingossa ja kolmannet kihlat

Helmikuussa Matti ja Mervi tappelivat jälleen, nyt teräasein eli leipäveitsin varustettuina. Matti pidätettiin. Huhtikuussa yksi avioerohakemuksista astui voimaan, ilmeisesti vahingossa. Kaksi kuukautta myöhemmin duo osti uudet kihlat, jotka kuitenkin peruttiin pian sen jälkeen.

Lokakuussa 2003 pari murehti rakkaan saunansa palamista.

Syksyllä oli luvassa jo kolmannet kihlat, mutta suunnitellut häät lykkääntyivät. Joulukuussa 2003 Käräjäoikeuden syyskuussa antama tuomio 23-vuotiaan metallityömiehen pahoinpitelystä tuplaantui hovioikeudessa. Joulumatka keski-Euroopassa päättyy taas rajuun riitaan.

– Matti kuristi, hakkasi ja puri, Mervi tilittää Ilta-Sanomille.

2004: Sakkoja, vankilareissu ja erohakemus

Maaliskuussa 2004 Matti saa neljän kuukauden ehdollinen vankeusrangaistuksen Mervin puukotuksesta sekä 360 euroa sakkoja, Merviä rangaistiin 190 euron sakoilla Matin pahoinpitelystä.

Matti kertoi toukokuussa lehdelle, että Mervi viilteli häntä kasvoihin. Mies tunnusti yrittäneensä itsemurhaa.

Vappu 2004 kärjistyy riitelyksi loma-asunnolla Saarijärvellä. Matti tekee rikosilmoituksen ja vaatii Merviltä 200 000 euron kipurahoja. Myöhemmin tämä syyte kaatuu, sillä pari kertoo kaatuneensa ruusupuskaan.

Kesäkuussa Matti sai sairauskohtauksen ja rakkaus kukki jälleen.

Heinäkuussa vietettiin jälleen häitä. Elokuussa Matti pidätettiin epäiltynä tuttavan puukotuksesta ja lokakuussa mies saa kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomion. Mervi haki jossain välissä jälleen eroa, mutta pyörsi jälleen päätöksensä.

2005: Taas erohakemus

Matti pääsi lomalle vankilasta huhtikuussa. Mervi teki heti vapautumisen jälkeen uuden erohakemuksen, joka peruttiin kaksikon yhteistuumin heinäkuussa.

Syyskuussa Matti vapautui. Neljä päivää vapaalla jalalla oltuaan hän muksi Merviä lampunjalalla. Pahoinpitely johti asumuseroon, mutta kun haavat parantuivat, siirrettiin tavarat taas yhteiseen kotiin lokakuussa.

2006: Mervi todistaa Mattia vastaan oikeudessa

Helmikuussa Mervi todistaa ensimmäisen kerran miestään vastaan oikeudessa, Ilta-Sanomien mukaan vuoteen 2006 mennessä Mervi oli tehnyt jo 30 rikosilmoitusta miehestä. Kuukautta myöhemmin Matti tuomitaan pahoinpitelystä neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Toukokuussa Mervi hakee jälleen avioeroa, mutta eroon asti ei tälläkään kertaa päästy.

2007: Mäkihypyn ehdoilla

Hiljainen vuosi. Syksyllä pari kertoi liiton voivan paremmin kuin koskaan ja Matti panosti täysillä taas mäkihyppyyn. Matti vietti aikaa myös F1-kuljettaja Kimi Räikkösen kanssa tiiviisti.

2008: Jo 13. erohakemus

Maaliskuussa Matista esitetään tv:ssä Matti Nykänen – Uuteen nousuun -dokumentti.

Elokuussa Mervi teki avioerohakemuksen 13. kertaa. Reilun viikon jälkeen nainen tuli toisiin aatoksiin.

Lokakuussa Mervi ryhtyi viettämään eläkepäiviä.

2009: Syrjähyppy ja 14. erohakemus

Huhtikuussa Matti muutti pois parin yhteisestä Tampereen-kodista ja hänellä on syrjähyppy 23-vuotiaas jyväskyläläisen Jennan kanssa.

Toukokuussa perjantaina 8.5. Mervi kiikuttaa Tampereen käräjäoikeuteen 14. kerran avioeropaperit parin rajun riidan jälkeen. Kodin lukot vaihdetaan jälleen.

Tiistaina 12.5. Matti hakee oikeuden kautta lievitystä maineenmustaukseen, johon Mervi miehen mukaan on syyllistynyt.

Matti ja Mervi nähdään juhannuksena yhdessä RMJ Party Camp -festivaaleilla Porissa.

Tiistaina 23.6. avioerohakemus vedetään pois Tampereen käräjäoikeudesta.

Joulunpyhinä Matti pidätetään perheriidan päätteeksi. Mervin mukaan mies oli viiltänyt häntä veitsellä, kuristanut kylpytakin vyöllä ja uhannut tappaa. Matille määrätään tilapäinen lähestymiskielto ja hän pakenee kavereidensa luo Muurameen.

2010: Mervi saa tarpeekseen

Mervi hakee helmikuussa avioeroa viidettätoista kertaa ja jatkoa lähestymiskieltoon, jota määrätään lisää vuoden verran.

Huhtikuussa syyttäjä päättää nostaa Mattia vastaan syytteen Mervin törkeästä pahoinpitelystä. Kumpikin kiistää aloittaneensa kahakan.

Elokuussa asiaa puidaan Tampereen käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii Matille vähintään puolentoista vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta ottaen huomioon hänen rikoshistoriansa. Matti vetoaa hätävarjeluun.

Maanantaina 16.8. Mervi toimittaa Tampereen käräjäoikeuteen toisen vaiheen avioerohakemuksen.

Samana päivänä Matti kertoo julkisuudessa, että hänellä on Jyväskylässä uusi nainen.

Lähteet: 7 päivää -lehti ja Ilta-Sanomat

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat