Kymmenen sisustuksellista designtrendiä kokeiltavaksi

Pysyttele ajan hermolla sisustuksen uusien tuulien suhteen, ja uudista kotisi ilmettä näillä hulppeilla designtrendeillä.

Tippa turkoosia

Aurinkoinen sekoitus sinistä ja vihreää saavat aikaan merellisen akvamariinin sävyn, joka turkoosinakin tunnetaan.

Tämä raikas väri ilostuttaa ja antaa energiaa mihin tahansa huoneeseen. Virkistä sisustustasi valitsemalla pienellä, mutta sitäkin kirkkaammalla turkoosilla yksityiskohdalla, kuten kynttilänjalalla.

Sekoita ja sommittele

Yhdistä persoonallisia muistoesineitä tai vintagelöytöjä kookkaan taideteoksen kanssa tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Sisustukselliset yksityiskohdat ja taide yhdessä tuovat persoonallista otetta sisustukseen ja muuttavat tylsältä näyttäneen tilan kauniiksi.

Tee ekotekoja

Ekologisten arvojen mukaan eläminen on noussut marginaalista normiksi. Toteuta ympäristöystävällistä elämäntapaa myös sisustaessasi. Hanki esimerkiksi uudet keittiönpöydän tuolit kirpparilta tai Kierrätyskeskuksesta. Samalla saat sisustukseesi astetta persoonallisemman ja retromman vivahteen.

Väriä keittiöön

Piristä keittiötäsi käyttämällä ronskisti värejä. Maalaa keittiönkaapit rohkealla sävyllä virkistääksesi kyökin tunnelmaa. Jos kaikkien keittiönkaappien maalaaminen tuntuu liian räiskyvältä teolta, kokeile uutta sävyä vaikka vain keittiösaarekkeeseen.

Kimallusta ja kiiltoa

Vuoden 2010 sisustustrendit suosivat rohkeaa interiöörinsä uudistajaa: dramaattinen sisustus metallinhohtoisien yksityiskohtien kera on nyt ”se juttu”. Kata vaikkapa glamouria tihkuva pöytä, johon kimalletta saadaan kultaisista pöytätableteista, jotka on tehty lasihelmistä.

Graafiset kuviot seinillä

Käytä seinissäsi graafisia tapetteja tai tarroista tehtyjä graafisia kuvia. Tämä on simppeli tapa lisätä mielenkiintoa ja omanlaistaan charmia huoneeseen.

Kuvioita voi verrata jopa taiteeseen, etenkin, jos ne koristavat isoa seinäalaa. Erilaiset seinäkoristeet ovat tulossa muotiin todenteolla , ja toisin kuin monet muut sisustukselliset trendit, ne on helppo vaihtaa ja korvata uusiin.

Vintage-ajattelu

Vintage- ja antiikkihuonekalut sekä -tavarat tuovat sisustukseen vaihtelua ja charmia. Ajan kyllästämät tavarat tuovat mukanaan ihanan nostalgisen silauksen, etenkin, kun haluat saada kotiisi maalaismaista tai mökkimäistä tunnelmaa. Vintagetavarat sopivat hyvin myös minimalistisempien sisustuksien väriläiskiksi.

Kokeile erilaisia tekstuureja

Vaihtelevien tekstuurien käyttö sisustuksessa tuo huoneisiin houkuttelevuutta – kutsuvathan eri tekstuureita vilisevät sisustustavaratkin koskettamaan mielenkiintoisilla pinnoillaan.

Luonnon materiaalit, kuten ruokokudokset ja puu tai neulotut ja virkatut sisustustavarat tuovat modernin sileään ja kiiltävään sisustukseen pikantin lisän.

Hippusellinen eksoottista tunnelmaa

Eksoottiset huonekalut ja yksityiskohdat luovat tilaan persoonallista ja kansainvälistä tunnelmaa. Matkoilta mukana tuodut etnisyyttä huokuvat muistoesineet tuovat värimaailmaan pirteyttä ja lisäävät jälleen uusia tekstuureja sisustukseen.

Teknologia saumattomasti sisustukseen

Kodin eri teknologiset vempeleet on laitettava esille niin, että ne sopivat sisustukseen saumattomasti – vain näin saat tyylikkään kodin.

Sijoita kotiteatterisi tyylikkääseen hyllyyn, joka on valmistettu vaikkapa kauniista puumateriaalista. Sen lisäksi, että laitteet ja hylly muodostavat tyylikkään kokonaisuuden, vempeleiden käyttö on helpompaa.

MTV3/www.styleathome.com

Lue myös:

    Uusimmat