Kymmenen "ällän" Kalle suosittelee kotikouluopetusta - "perusopetus tasapäistää"

Lohjalainen 16-vuotias Kalle Kujanpää sai kevään ylioppilaskirjoituksissa peräti 10 laudaturia ja yhden eximian. Hän kertoo salaisuudekseen kotiopetuksen.

– Kotikoulu on antanut todella hyvät pohjat, opettanut opiskelemaan tehokkaasti ja ottamaan itse vastuuta siitä, että opinnot edistyvät. Kotikoulussa on yksilöity opetus ja jokaista oppilasta voidaan opettaa tavalla, jolla hän oppii parhaiten.

Eli kotikoulussa on tasoluokat?

– Näin käytännössä voi sanoa. Ja kotikoulussa se on osoittautunut oikein hyväksi ratkaisuksi.

Kujanpää aloitti peruskoulun vuotta muita aiemmin ja suoritti sen vuotta muita nopeammin. Opettajina toimivat äiti ja isä muiden töiden ohella. Peruskoulu saa huippuoppilaalta kritiikkiä.

– Hyvät opiskelijat ja ei niin hyvät laitetaan kaikki samoille kursseille jolloin jompikumpi ryhmä väkisin kyllästyy. Toiset eivät saa tarpeeksi haastetta ja toisille sitä haastetta on liikaa. Sen takia valitsin kotikoulun ja iltalukion, että pystyisin opiskelemaan asioita sillä vaikeustasolla, mikä on itselle sopivin vaihtoehto.

Kujanpään superperhe

Kujanpään vinkit muille pänttääjille ovat tässä: kännykkä pois ja aikataulutus. Kalle on vanhempiensa esikoinen ja hänellä on kuusi sisarusta. Koko perhe on kotikoulu-uskossa. Kyseessä on todellinen superperhe.

Miten sisarukset pärjäävät kotikoulussa?

– Erittäin hyvin. Ovat samalla tasolla kuin minäkin, hymyilee Kujanpää.  

Lue myös:

    Uusimmat