Mainos

Kylpyhuoneremontti vaatii suunnittelua – lainojen yhdistäminen tuo säästöjä

Kylpyhuone on tärkeä tila kodissa, jossa hoidetaan peseytymisen lisäksi monia arkisia askareita. Kylpyhuoneesta halutaan toimiva ja viihtyisä, minkä takia remontti saattaa tulla jossain vaiheessa tarpeelliseksi. Rahoitusta haetaan joskus lainalla ja lainojen yhdistäminen saattaa tuoda säästöjä. Tämä artikkeli on sponsoroitu.

Jotkut ottavat remonttia varten lainaa, mutta silloin pitää huomioida lainan ehdot ja kulut. Jos kuluttajalla on monta lainaa, kannattaa ne mahdollisuuksien mukaan yhdistää. Lainojen yhdistäminen auttaa usein säästämään lainoihin liittyvissä kustannuksissa. Lainojen yhdistäminen tuo myös selkeyttä lainajärjestelyin, koska maksettavana on silloin vain yksi laina usein lainojen sijaan.

Ideasta suunnitteluun

Kylpyhuone ei ole enää vain kylpyhuone, sillä moni haluaa sen olevan kodin hyvinvoinnin keidas. Kylpyhuoneessa halutaan rentoutua ja virkistäytyä, mutta siellä pitää pystyä hoitamaan välttämättömimmät tarpeet.

Idea kylpyhuoneremontista saattaa muodostua silloin, kun kylpyhuonetta halutaan parantaa tai siellä pitää korjata paikkoja. Idea voi sisältää ajatuksia esimerkiksi tietystä tyylistä ja värimaailmasta.

Toisaalta ideoinnissa voidaan pohtia jonkun kohdan kunnostamista tai hankkimista. Joskus idea voi saada alkunsa puhtaasta inspiraatiosta, kun sisustuslehdessä näkyy hieno kuva upeasta kylpyhuoneesta.

Budjetti sanelee remontin

Budjetti on remontin selkäranka, joka sanelee pitkälti remontin kokonaisuutta. Se tulisi ottaa huomioon jo remontin alkuvaiheessa ja siitä kannattaa laatia mahdollisimman realistinen.

Remontti tulisi rahoittaa ensisijaisesti säästöillä tai muulla olemassa olevalla rahoituksella.

Ideat ja ajatukset kannattaa koota yhteen ja tehdä niistä mahdollisimman selkeitä. Tämä auttaa remontin suunnittelussa, jossa otetaan monia asioita huomioon. Kylpyhuoneremontin suunnittelussa huomioidaan muun muassa kylppäriin halutut toiminnot, materiaalit ja ammattilaisten käyttö.

Miten suunnittelu aloitetaan?

Kylpyhuoneremontin suunnittelussa on tarkoituksena kartoittaa polku nykyisestä tilanteesta haluttuun tavoitteeseen. Remontin suunnittelussa pohditaan tarvittavat muutokset, jotka voivat liittyä esimerkiksi kylpyhuoneen rakenteisiin ja teknisiin yksityiskohtiin. Muutoksia hahmotetaan siten, että ne vastaavat tavoitetta.

Kattava suunnitelma auttaa muodostamaan mahdollisimman realistisen kulun kylpyhuoneremontista, jossa otetaan huomioon myös remontin hinta. Selkeä lopputulos ja hinta-arvio tekevät päätöksenteosta helpompaa, jolloin remontin aloitus siirtyy askeleen lähemmäksi.

Suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon myös elävän elämän realiteetit. Ne voivat olla kylpyhuoneen kohdalla esimerkiksi tilan koko. Pienellä, parin neliön kylpyhuoneesta yksiössä voidaan saada mainio kokonaisuus, mutta kaikkea siihen ei valitettavasti mahdu. Silloin joistain asioista pitää todennäköisesti tinkiä ja luopua.

Remontin suunnitteluvaiheessa kannattaakin tutkia kylpyhuoneen tila ja yksityiskohdat huolellisesti. Mittaaminen on tärkeää, jotta saadaan kylpyhuoneen fyysiset raamit tietoon. Jos asunnosta on käytettävissä pohjakuvat ja tiedot taloyhtiön ehdoista, voi suunnittelu edetä varsin nopeasti ja aukottomasti. 

Remonttisuunnitelman eteneminen

Kun kylpyhuoneen tekniset ominaisuudet on selvitetty, voidaan alkaa pohtia toiveista. Tässä vaiheessa voi olla luovempi ja tuoda villeimpiäkin ehdotuksia pöydälle. Ideointi ei maksa mitään ja kun ne sanoo ääneen, voi niiden toteuttamista pohtia.

Jos kylpyhuoneesta halutaan violetti tai siihen halutaan lisätä poreamme, voi mahdollisuuksista ainakin puhua. Toiveissa kannattaa kuitenkin muistaa maltti ja pohtia, miten ne vaikuttavat esimerkiksi asunnon jälleenmyyntiarvoon.

Lisäksi elintavat, elämäntyyli ja -tilanne kannattaa huomioida suunnittelussa. Lapsiperheellä on todennäköisesti eri tarpeet kylpyhuoneelle kuin esimerkiksi pariskunnalle tai sinkkutaloudelle.

Harrastukset saattavat lisätä tarpeita kylpyhuoneen toiminnallisuuteen. Jos perheessä urheillaan tai ulkoillaan aktiivisesti, saattaa kuivausratkaisuille olla tarvetta. Varusteiden ja vaatteiden kuivaaminen halutaan tehdä usein muualla kuin saunan lauteilla.

Toiveet kannattaa katsoa läpi ammattilaisen kanssa. Remonttisuunnittelija osaa jakaa ne mahdollisiin ja mahdottomiin ideoihin. Ammattilaisen apua kannattaa ehdottomasti hyödyntää, jotta toiveet sopivat käytännön toteutukseen. Samalla ammattilainen voi huomata jotain, joka kaipaa nopeaa korjausta asuntoon. 

Entä tulevaisuus?

Kylpyhuoneen remontilla on usein pitkäaikaisia vaikutuksia, joten suunnittelussa pitää pyrkiä hahmottamaan elämäänsä tulevaisuudessa. Asujat voivat pohtia esimerkiksi sitä, miltä tulevaisuus näyttää kahden tai viiden vuoden päästä.

Tuleeko perheenlisäystä vai asutaanko nykyisessä kodissa enää silloin? Vai alkaako ikä painaa, jolloin kylpyhuoneesta tulisi saada mahdollisimman helppokäyttöinen? Silloin tarvetta voi olla esimerkiksi erilaisille tuki- ja apuvälineille.

Vaakakupissa saattaa painaa myös asunnon käyttö tulevaisuudessa. Asunto saatetaan myydä tai laittaa vuokralle, mikä omalta osalta vaikuttaa uuden kylpyhuoneen luomiseen. Tällöin kylpyhuoneesta on hyvä tehdä mahdollisimman neutraali, jottei se säikäytä tyylillään liikaa potentiaalisia ostajia tai vuokraajia. Näihinkin pohdintoihin auttaa todennäköisesti ammattilaisten apu, joita voi tutkailla ensisilmäyksellä verkossa.

Lue myös:

    Uusimmat