Kylpyhuoneeseen keväinen muutos trendikkäillä tekstiileillä

Keväinen piristysruiske kannattaa ulottaa myös kylpyhuoneeseen, ja loihtia koko perheen peseytymispaikkaan joko iloista värikkyyttä tai ylellistä spa-tunnelmaa.

Kevyempiä verhoja, vaaleampia mattoja, heleämpiä värejä – näillä eväillä kodin sisustus muuttuu helposti keväisemmäksi. Kun muu koti on saatu kevätkuntoon, katseen voi kääntää niihin huoneisiin, joissa sisustukseen panostetaan yleensä vähiten. Milloin olet viimeksi laittanut kylpyhuoneen sisustuksen uuteen uskoon?

– Kylppäristä saa helposti aivan uuden näköisen pelkillä tekstiilimuutoksilla, kun valitsee suihkuverhoon, pyyhkeisiin ja mattoon joko yhtenäisen värin tai toisiinsa sointuvat sävyt. Ja sitten lavuaarin reunalle samansävyiset saippuat ja ehkä tuoksukynttiläkin, ehdottaa aluepäällikkö Minna Timonen JYSK:stä.

Suomalaiset suosivat sisustuksessa vaaleita sävyjä ja valkoista, joihin on helppo yhdistää jokin tehosteväri. Tämä toimii myös kylpyhuoneissa. Kevätauringon alkava paiste tuo usein mieleen vaaleanvihreän, keltaisen ja turkoosin, jotka raikastavat kylppärin hetkessä.

– Väriskaalassa on kaikkea mahdollista puhtaan valkoisesta kirjaviin viidakkoväreihin ja kukkakuoseihin asti, Timonen lupaa.

Maalaisromantiikkaa tai selkeitä linjoja

Radikaalia muutosta kaipaavat vaihtavat koko kylpyhuoneen kalusteet allaskaappia myöten. Pienemmän vaivan – ja pienemmän budjetin - tyylimuutoksen saa aikaan, kun tekstiilien lisäksi laittaa uusiksi esimerkiksi pyykkikorin, naulakon ja säilytyskorien kaltaiset pienkalusteet. Inspiraatiota ja ideoita voi etsiä sisustustrendeistä.

- Kylppäreihin on nykyään tarjolla monenlaista ilmettä. Suosituimmissa trendeissä on tällä hetkellä niin maalaisromanttisuutta kuin selkeää ja moderniakin. Kaikkiin tyylisuuntiin löytyy kalusteita, suihkuseinämiä ja –verhoja, tekstiilejä ja pyykkikoreja, Timonen kertoo.

Uutta tyyliä voi rakentaa vain isompien kalusteiden kautta, tai laittaa myös hammasmukit ja saippuapullot viimeisen päälle. Moderniin tyyliin sopivat esimerkiksi kivi tai teräs, ja maalaisromanttiseen keramiikka.

– Kylpyhuoneeseen sopivat monenlaiset koristeet hyllyille, pöydille ja seinille. Usein vaihdetaan esimerkiksi peili kehyksineen sävy sävyyn muun sisustuksen kanssa. Taulujakin kylppäristä löytyy, kunhan nyt ei ihan suihkunurkasta.

Aikuisille spa-tunnelmaa, lapsille värikkäitä leluja

Rentouttava kylpylätunnelma syntyy kylppäriin muun muassa pehmeiden, paksujen tekstiilien ja tunnelmallisen valaistuksen avulla. Ihanaa luksusta tuo kylpyamme tai poreamme, jossa voi lepuuttaa sekä mieltä että kehoa pitkän päivän jälkeen.

– Spa-henkisen kylppärin sisustukseen kuuluvat ehdottomasti upottavat matot, pyyhkeet, kylpytakit ja tossut sekä hyvä musiikkilaitteisto. Ja tietysti ihanat tuoksut tuoksuöljyistä, ja lämmin, rauhoittava valo kynttilöistä, suunnittelee Minna Timonen JYSK:stä.

Lapsiperheessä kylpyhuoneeseen kaivataan toisenlaista tunnelmaa. Kylpyammeessa loiskuttelu kelpaa perheen pienimmillekin, minkä lisäksi he ilahtuvat etenkin väreistä.

– Värikkäitä kylpyleluja voi säilyttää korissa, josta ne saa otettua helposti käyttöön. Jos kylppärissä ei ole ammetta, leluja voi uittaa vaikka pesuvadissa – näin lapset viihtyvät kylpytiloissa paremmin ja pesutkin sujuvat leikiten. Ja aikuiset voivat kylpeä samalla siinä spa-ammeessaan, Timonen nauraa.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat