Kylmää kyytiä pörssissä, lasku lyö jo ennätyksiä – Wall Street matkalla huonoimpaan viikkoonsa sitten vuoden 2008

7:10
Miten koronavirus vaikuttaa talouteen? Katso Viiden jälkeen -erikoislähetyksen keskustelu aiheesta.

Syöksy jatkuu pörsseissä ympäri maailman, kun koronavirus leviää Kiinan ulkopuolella. Tartuntatapauksia on vahvistettu jo noin 50 maassa, nyt myös Saharan eteläpuolisesta Afrikasta Nigeriasta. Globaalisti sairastuneita on yli 83 000.

Aasiassa osakemarkkinat olivat perjantaina jyrkässä laskussa. Japanissa Nikkei syöksyi 3,6 prosentin alamäessä, Kiinassa osakkeet ovat noin 3 prosenttia miinuksella.

Kauppalehti seuraa osakemarkkinoiden syöksyä hetki hetkeltä. Seurantaan pääset tästä. 

Wall Streetilla torstain alamäki oli pistemääräisesti Dow Jonesin ja S&P500 -indeksin kaikkien aikojen suurin. Koko viikko on huonoin sitten vuoden 2008.

Euroopan pörssit ovat avaamassa jyrkkään alamäkeen. Useat Euroopan pörssi-indeksit ja laaja Stoxx 600 -indeksi ovat nyt korjausliikkeessä. Saksa varoitti epidemian olevan maassa aluillaan ja EKP on ”erittäin huolissaan viruksen leviämisestä”.

Maailman osakemarkkinoita seuraava MSCI World -indeksi on tullut tällä viikolla alas jo 9,3 prosenttia, lähes yhtä paljon kuin pahimmalla finanssikriisin pörssiviikolla, kun maailman osakemarkkinoiden arvosta katosi 9,8 prosenttia.

Osakemarkkinoiden volatiliteettia kuvaava VIX-indeksi eli niin sanottu ”pelkokerroin” on kohonnut korkeimmilleen sitten vuoden 2015.

Kansainvälisen terveysjärjestö WHO:n mukaan koronaviruksen torjunnassa ollaan globaalisti nyt ratkaisevalla hetkellä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja