Mainos

"Kyllä rikkaankin kuuluu saada rikkeestään tuntuva sakko" – miljonäärin jättisakko puhutti

Pohjalaisen miljonäärin saama yli 50 000 euron ylinopeussakko keräsi melkoisen kommenttivyöryn MTV Uutisten lukijoilta. 

Uutisten Facebook-sivuilla käydyssä keskustelussa varsin moni piti sakkoa kohtuullisena:

"Se maksaa Suomessa kuka tienaakin, turha ruikuttaa, enkä edes ilkeäisi jos hankkisin noin paljon. Opettaapahan keventämään kaasujalkaa!"

"Sakot tulee tulojen mukaan, kyllä se pitäis tietää. Oma moka jos hurjastelee."

"Miljönäärille 54.000e sakko voi tuntua samalta lompakossa kuin duunarille 200e sakko."

"Onkohan miljonääristä oikein että pienituloiset joutuisivat maksamaan suurempaa sakkoa tuloihin nähden kuin miljonäärit? Tuskin. Ihan reilu peli. Isot tulot = isot sakot. Tuskin kuitenkaan joutuu syömättä olemaan tuon sakon maksettuaan."

"Rangaistuksen tarkoitus on se, että ei tee mieli rikkoa lakia. Jos rangaistus ei tunnu missään, niin kynnys lainrikkomiseen madaltuu."

"Mä olen kyllä sitä mieltä, jotta kyllä sitä rikkaankin kuuluu saada rikkeestään tuntuva sakko. Ei semmonen muutama satanen noilla tunnu missään. Niin se pienituloinenkin joutuu virheestään maksamaan, niin jotta persnahkassa tuntuu. Miksei sitten rikkaan kuuluisi maksaa? Samahan se muutama satanen miljonäärille olis, jos suhteessa pienituloiselle annettais sakkoa 50centtiä. Nyt on sakon suuruus ollut oikeaa luokkaa, jos herranterttu valittaa, kannattiko kaahailla Häh! Jos on varaa kaahata, on varmaan varaa maksaa sitten sakotkin. "

"Jollei sakot mene tulojen mukaan, hyvätuloisten (rikkaiden) ei tarvitse kunnioittaa liikennesääntöjä."

"Jokaiselle tulojen mukaan. Siinä autossa varmaan on tuollanen nopeusmittari, ainakin mun autossa on ja tienpielessä vielä kerrotaan kuinka kovaa saa ajaa."

"Ei mitään järkeä"

Osa lukijoista kuitenkin kyseenalaisti suomalaisen sakkosysteemin. Moni piti esimerkiksi sakkojen suuruutta kohtuuttomana, varsinkin jos sitä vertaa muista rikoksista saatuihin rangaistuksiin.

"Asiassa on kaksi puolta. Toisaalta sakko on täysin kohtuuton ylinopeudesta, vaikka olisi millainen miljonääri ratissa. Toisaalta jos ylinopeussakot muutettaisiin kiinteiksi ja asetettaisiin esim. tuhannen euron katto, ajaisivat rikkaat käytännössä aina pala pohjassa, koska tuo summa ei tuntuisi heillä missään."

"Tottahan se on, että ellei sakkoja porrasteta tulojen mukaan erisuuriksi, ei vaikutus rikkojan elämään ole sama. Mutta samaan aikaan on tietenkin aivan järjenvastaista, että ylinopeudesta voi sakko olla uuden Mersun hinta. Joku suhteellisuus on aina hyvä säilyttää, vaikkei se menestystä rikoksena pitäviä aina tyydytäkään. Reilut sakot tuosta, muttei sentään kymmeniä tuhansia..."

"Kohtuutonhan tuo sakko on ylinopeuteen katsottuna, kyllä politiikkojen pitäisi pystyä noin helppo homma korjata."

"54000 € sakossa ylinopeudesta ei ole mitään järkeä, vaikka olisi millainen miljonääri."

"Ei mitään järkeä tuollaisissa sakoissa, kun vertaa esimerkiksi lasten hyväksikäyttäjien tuomioita!!

"Tapoista ja murhasta, tai huumediilaamisesta paljon pienemmät sakot. Vähän eri kategoriassa vs. Ylinopeus. Suomi on aina Suomi."

Vaihtoehtoisiakin rangaistuksia sakoille tarjottiin:

"Ehdotan rangaistukseksi tekopaikalla annettuja raipaniskuja 1 isku per ylinopeuskilometri. Koskee rikkaaseen yhtä paljon kuin köyhäänkin."


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.