Mainos

"Kykenet kyllä hallitsemaan 20 sekuntia, vaikket olisi treenannut vuosiin" – julkkistreenaajan rutiini vie vain vartin aikaasi

Muun muassa Suurin pudottaja -ohjelmassa työskennellyt treenaaja vannoo Tabata-nimisen treenin ympärille kehitellyn rutiinin nimeen. Se ei vaadi kuntosalilaitteita tai muita välineitä.

Eikö sinulla ole aikaa kuntoilulle? Tämä tekosyy saattaa nyt olla auttamatta vanhentunut, kertoo Daily Mail. Julkkistreenaajan titteliä kantava Michelle Bridges uskoo, että vartin treeni voi riittää kunnossa pysymiseen.

Muun muassa Australian Suurin pudottaja -ohjelmassa työskennellyt Bridges vannoo Tabata-nimisen treenin ympärille kehitellyn rutiinin nimeen; se ei vaadi kuntosalilaitteita tai muita välineitä.

Tabata on korkean intensiteetin treeniä eli HIIT-treeniä. Kuntoilusessio voi kestää neljästä minuutista puoleen tuntiin. Treenissä painetaan täysillä 20 sekunnin ajan ja levätään sitten kymmenen sekuntia.

Itsekin juuri lapsen saanut Bridges joutuu todella tekemään aikaa treenille.

– Minulla ei aina ole aikaa siihen luksukseen, että voisin mennä salille, koska haluan, hän toteaa.

Treeni koostuu 20 sekunnin intensiivisestä kuntoilusta, jota seuraa kymmenen sekunnin lepo.

– Tässä treenissä upeaa on se, että psykologisesti kykenet kyllä hallitsemaan 20 sekuntia, vaikket olisi treenannut vuosiin, Bridges vinkkaa.

Bridgesin treenirutiini koostuu kolmesta kierroksesta, joissa kussakin tehdään noin neljä minuuttia kahta eri liikettä vuorotellen:

1. kierros

Kyykkyhyppy

Punnerrukset


2. kierros

Burpees: seiso suorassa, hyppää alas käsivarsiesi varaan, vie jalat taakse suoriksi. Punnerra. Hyppää sitten takaisin eteen ja nouse seisomaan. Hyppää ilmaan kädet suorina. Toista.

_369130058

Supermies-lankku: lankuta niin, että oikea käsi ja vasen jalka ovat ojennettuina, irti maasta. Vaihda käden ja jalan paikkaa.

20652238

3. kierros

Askelkyykky taaksepäin: sen sijaan, että astuisit eteen, astu taakse

Ojentajadippi esimerkiksi tuolin avulla: nojaa käsilläsi selin tuoliin, ”punnerra” käsien varassa alas ja taas ylös.

1:59

Bridges muistuttaa, että tärkeä osa treeniä on terveellinen ruokavalio. Syö jotakin vihreää kaikilla aterioilla ja varmista, etteivät annoskoot karkaa käsistä!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.