Kuvavuoto luotettavasta lähteestä: Samsungin tuleva Galaxy Note9 -huippupuhelin kolmena eri värivaihtoehtona

Samsungin 9. elokuuta New Yorkissa julkistettava uusi Galaxy Note9 -huippupuhelin pyörii huhumyllyssä tällä hetkellä päivittäin.

Viime päivinä Galaxy Note9:stä on nähty useita kuvavuotoja eri värivaihtoehdoista. Nyt Galaxy Note9:n kolmessa eri värissä uudessa kuvassa on esitellyt myös tuttu vuotaja Evan Blass, joka tunnetaan erittäin luotettavista paljastuksistaan. Näin ollen voidaan turvallisesti todeta yltä löytyvien kuvien olevan aitoja.

Galaxy Note9:n värivaihtoehtojen saatavuus voi vaihdella markkina-alueittain. Sininen Galaxy Note9 yhdistettynä keltaiseen S Pen -kynään vaikuttaa olevan uutuuden ”kärkiväri”, jota Samsung tulee erityisesti korostamaan markkinoinnissaan.

Galaxy Note9:n perusmallinkin sisältämä sisäisen tallennusmuistin määrä on tuplaantumassa 128 gigatavuun. Perusmallin hinta on tietojen mukaan asettumassa noin 1 050 euron tasolle, ja värivaihtoehtoja ovat musta, sininen ja violetti.

512 gigatavun tallennusmuistilla varustetun Galaxy Note9:n hinta on puolestaan Euroopassa asettumassa noin 1 250 euroon. Suuremman muistin malli on nähtävästi, ainakin Euroopassa, tulossa saataville vain mustana ja sinisenä värivaihtoehtona jälleenmyyjälistausten perusteella.

Galaxy Note9:n eri malliversioiden saatavuudesta tai hinnoista Suomessa ei ole vielä erikseen tietoa.

Galaxy Note9:stä tiedetään jo muutenkin hintojen lisäksi lähes kaikki lukemattomien paljastusten jälkeen. Luvassa on läheisesti edeltäjänsä Galaxy Note8:n linjoilla designin suhteen jatkava uutuus, jonka sisuksista löytyy tuttuun tapaan samat järjestelmäpiirit kuin jo kevään Galaxy S9 -puhelimissa – Euroopassa siis Samsungin oma Exynos 9810 ja valituilla markkinoilla Qualcommin Snapdragon 845. Näytön koon on kerrottu kasvavan Galaxy Note8:n 6,32 tuumasta 6,38 tuumaan ja näytön reunusten pienenevän näin hitusen.

Takana tärkeä uudistus on sormenjälkilukijan siirtyminen kätevämpään paikkaan erilleen kamera-alueen alapuolelle. Lisäksi kaksoiskamerat ovat Note9:ssä sijoitettu horisontaalisesti rinnakkain. Pääkamerassa on kevään Galaxy S9 -puhelinten tavoin vaihtuva aukon koko, joka mahdollistaa niin paremman hämäräkuvauksen kuin myös toiminnan kirkkaammissa olosuhteissa. Pääkameran rinnalla toinen kamera tuo Note9:ssäkin edelleen mukaan optisen zoomin.

Sisuksissa uutta Galaxy Note9:ssä on myös akun kapasiteetin 21 prosentin kasvu 4 000 milliampeerituntiin.

Galaxy Note -sarjan tunnusmerkki, S Pen -kynä, tulee olemaan varustettu ensi kertaa Bluetooth-yhteydellä, jolla kynän voi yhdistää älypuhelimeen myös etäämmältä. Note9:n S Peniä voidaan käyttää esimerkiksi kameran laukaisuun sekä toistettavan musiikin hallintaan. Se toimii jatkossa siis kynän lisäksi myös monipuolisempana ohjaimena.

Moni asia myös designin lisäksi on säilymässä Galaxy Note9:ssä ennallaan – siinä ei ole lovea näytön yläreunassa, rakenne tulee olemaan yhä lasipintainen ja esimerkiksi perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä tulee yhä säilyttämään paikkansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja