Mainos

Kuvavertailun yllätys: Superkamera-Lumia ei peruskäytössä ylivoimainen

MTV3 vertaili eilen kolmea Nokian eri hintaista Lumia -älypuhelinta. Vertailussa olivat Lumia 625, Lumia 925 ja Lumia 1020 -mallit. Perusolemukseltaan laitteet ovat pitkälti toistensa kaltaisia, mutta myös erottavia tekijöitä löytyy. Yksi merkittävimmistä eroista löytyy puhelimiin ympätyistä kameroista.

249 euroa maksava Lumia 625 sisältää viiden megapikselin kameran. 419 euron hintaisessa Lumia 925:ssä on käytössä 8,7 megapikselin Pureview-kamera. Joukon kallein puhelin, 630 euron hintainen Lumia 1020 tarjoaa puolestaan kohutun 41 megapikselin Pureview kameran.

Superkamerapuhelimeksikin kutsutun Lumia 1020:n -kuvausominaisuuksia on vuolaasti kehuttu arvosteluissa. Onpahan laitteen kuvanlaatua verrattu jopa kalliisiin järjestelmäkameroihin. Ja hienoja ominaisuuksia 1020 kieltämättä tarjoaakin.

Kännykkä esiin taskusta ja naps!

Mutta mietitäänpä minkälaisissa tilanteissa kännykkäkameraa useimmiten käytetään? Ei suinkaan tarkkoja säätöjä jalustalta tehden, vaan hyvinkin yksinkertaisella tavalla: Yleensähän kuvat napataan kännykällä niin, että laite kiskaistaan laukusta tai taskusta ja kuva otetaan nopeasti automaattisilla asetuksilla.

Juuri näin päätimmekin testata kolmikon kameroita. Lähdimme syksyiselle puistokävelylle Tampereen Arboretumiin ja nappasimme kaikilla kolmella kännykällä kuvia peruskäyttäjän tavoin pelkillä automaattisilla asetuksilla ilman ylimääräisiä kuvasäätöjä.

Ennakkosuosikkina matkaan lähti luonnollisesti Lumia 1020. Kakkosruudusta starttasi Lumia 925 malli. Hännänhuippuna kuvauskisaan osallistui Lumia 625 viiden megapikselin kamerallaan.

Otoksia vertaillessa yllätys oli melkoinen, sillä automaattiasetuksilla napatuissa otoksissa on loppujen lopuksi yllättävän pienet erot kuvanlaadussa.

Etenkin Lumia 925 ja Lumia 1020 osoittautuivat kuvien yleisilmeeltä paikoitellen melko tasaväkisiksi, mutta myös Lumia 625:n kameralla sai napsittua varsin mukiinmeneviä yleisotoksia.

Antaapa kuvien puhua puolestaan. Oheiset kuvat on pienennetty alkuperäisestä koostaan, mutta niihin on lisätty erilliset suurennokset havainnollistamaan kuvan todellista tarkkuutta.

Klikkaa hiirellä kuvien kohdalla suurentaaksesi niitä.

Lumia 1020

Lumia 925

Lumia 625

Lumia 1020

Lumia 925

Lumia 1020

Lumia 925

Lumia 625

Lumia 1020

Lumia 925

Lumia 625

Lumia 1020

Lumia 925

Lumia 625

Lumia 1020

Lumia 625

Päätelmät

Lumia 1020:n tuottama kuvanlaatu vie kyllä tarkkuudessa ja luonnollisuudessa voiton automaattiasetuksilla, mutta ei läheskään niin ylivoimaisesti kuin voisi etukäteen ajatella. Kyse ei ole siitä, että 1020:n kamera olisi huono. Asia on aivan päinvastoin, sillä laitteella saa myös automaattiasetuksilla upeita kuvia.

Enemmänkin kyse on siitä, että myös Lumia 925:n kamera tarjoaa hulppeata kuvanlaatua. Joukon suurin yllättäjä on Lumia 625, jonka viiden megapikselin kamera selviytyy vertailussa kunniakkaasti, joskin kuvien kokonaisvaikutelma ja tarkkuus jääkin kilpailijoitaan latteammaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.